Căutarea femeii

Intrebare: Stramosii nostri au scris, “cautati femeia!” De ce au fost identificate femeile “independente” de-a lungul istoriei cu sursa conflictelor, separarii, razboaielor si a problemelor?

Raspuns: Asta a depins de barbati si nu de femei. Femeile, desigur, au propriul lor caracter: acela de a insela si de a poseda un barbat pe care sa il foloseasca.

Aceasta este o dorinta pur egoista a femeilor care, de fapt, exista in noi toti, inclusiv in barbati. Prin urmare, in lumea noastra corectarea este plasata mai mult in partea masculina. In barbat exista femininul (egoismul) si masculinul (abilitatea de a corecta egoul). Iar in femei, aranjarea fortelor dintre linia stanga si cea dreapta, intre dorinta de a primi si cea de a darui, este diferita.

Femeile sunt mai directionate catre natura lor si depind de ea. Barbatii sunt mai mult distrasi de la munca spirituala deoarece in implicarea lor cu femeile, cea mai mare dorinta a barbatului este cea sexuala, mai ales dupa distrugerea templului, asa cum pentru femei, distragerea de la lumea spirituala vine din dependenta lor fata de barbati. Astfel, imaginea perturbarilor este diferita, este mai larga si reciproca.

Intrebare: Ce inseamna ca femeile depind de barbati?

Raspuns: Femeia are nevoie de barbat; il cauta si are nevoie sa fie langa ea, doreste sa fie conectati si este dependenta de el, deoarece la urma urmei femeie doreste sa aiba un camin si o familie.

Intrebare: Asta se intampla cand este singura, dar daca este maritata, ce fel de perturbari poate avea?

Raspuns: Din moment ce o femeie este canalizata doar pe familie, pe copii, este inghitita de acestea, dar in zilele noastre exista si multe alte probleme, aparand tot felul de efecte secundare ca rezultat al apropierii noastre de corectarea finala (Gmar Tikkun). In general, perturbarile din drumul spre spiritualitate sunt diferite si apar diferit la barbati si la femei.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 24.04.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: