Ce activează mecanismul credinței deasupra rațiunii?

528.03Întrebare: Este îngrijorarea unei mame pentru bebelușul ei o manifestare a credinței mai presus de rațiune sau nu are nimic de-a face cu asta? Ce declanșează mecanismul credinței mai presus de rațiune?

Răspuns: Nu există nimic spiritual în niciun mecanism în relațiile dintre oameni și mai ales din punct de vedere fizic, ca între o mamă și un copil în care nu există nimic spiritual. Acest lucru poate fi rezumat ca o atracție egoistă a unei mame pentru copilul ei. Această atracție există atât în ​​rândul animalelor, cât și al oamenilor și nu este nimic mai mult.

Mecanismul credinței deasupra rațiunii este activat prin găsirea cât mai mult posibil într-un grup ai cărui membri au o singură opinie și gândire în care vă impulsionați reciproc către activități care seamănă cu spiritualitatea și, treptat, conform eforturilor voastre, Ohr Makif (lumina înconjurătoare) îți dăruiește și dezvoltă în tine caracteristica Bina (caracteristica dăruirii, credința deasupra rațiunii). Credința este caracteristica lui Bina, cunoașterea este Malchut – credința deasupra rațiunii.

Întrebare: Știe o persoană cum și când îi va da lumina?

Răspuns: Nu, nu știe. Dar dacă cineva studiază înțelepciunea Cabala și participă împreună cu prietenii lui la acest studiu, la organizarea evenimentelor, atunci se va gândi constant la modul în care îl va influența lumina superioară. El are nevoie de lumină; prin urmare, se va strădui să o atragă.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei” , 23.12.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: