Ce aduce bucurie unui cabalist?

293.2Întrebare: Dacă un cabalist vede cum oameni absolut diferiți se unesc și în această unificare dezvăluie forța numită „Creator”, aceasta îi aduce bucurie. Dar dacă oamenii se unesc fără a-l dezvălui pe Creator?

Răspuns: Când oamenii nu se unesc de dragul unei bune participări, un scop bun, acesta se manifestă ca o atitudine negativă față de Creator.

Comentariu: Să presupunem că se unesc pentru a asculta o simfonie sau pentru a urmări fotbal.

Răspunsul meu: Dacă în același timp nu urmăresc scopul de a face rău cuiva, atunci acest lucru este, de asemenea, bun.

Când eu și profesorul meu treceam cu mașina pe lângă stadionul unde avea loc un meci de fotbal și de unde se auzea zgomote, el spunea mereu: „Acest loc ar trebui respectat deoarece jocul aduce bucurie oamenilor”.

Întrebare: Adică, orice fel de unificare care umple oamenii se numește bucurie, iar Cabalistul însuși se bucură de această emoție pozitivă când îi privește?

Răspuns: Da. Și dacă el însuși provoacă astfel de emoții la alții prin participarea sa, atunci, în mod firesc, se bucură de rezultatele sale pozitive.

Întrebare: Rabash scrie că bucuria poate fi întotdeauna adăugată. Nu există o astfel de stare când o persoană spune: „Gata, am destule”. Îi lipsește în mod constant ceva?

Răspuns: Da, pentru că nu avem împlinire absolută, bucurie deplină. În principiu, am dori să ajungem la o astfel de stare, dar este pur utopică.

Din emisiunea de pe KabTV„State spirituale” din 03.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed