Ce altceva vrea virusul să ne spună?

Întrebare: O pandemie ne ajută să simțim că toți suntem interconectați. Pentru prima dată în istoria umană, ne regăsim în aceeași stare, ca și cum am fi lipiți de casele noastre: nimeni nu merge nicăieri, toată lumea este stupefiată.

Dar, în același timp, continuăm să acționăm ca înainte: egoist, fiecare pentru propriul interes. Ne învinovățim unii pe alții, tragem spre propriul nostru beneficiu. Americanii au tipărit patru trilioane de dolari doar pentru ei înșiși, nu îi împart cu altcineva. India este închisă față de China, precum și Ungaria de Uniunea Europeană. Toți aleargă ca șoarecii în găurile lor.

De ce mai este nevoie pentru a arăta lumii ineficiența deciziilor egoiste, astfel încât să găsim un alt mod, astfel încât să se producă un moment de cotitură radicală? Unde este acest punct? Ne apropiem? Cât trebuie să suferim până să găsim calea cea bună?

Răspuns: Problema este că nu vrem să ne recunoaștem dependența unii de alții. Prin urmare, fiecare iese din aceste probleme individual și nu-i pasă ce se întâmplă cu ceilalți. Mai mult, unul își măsoară bunăstarea în comparație cu ceilalți, deci, cu cât este mai rău pentru alții, cu atât este mai bine pentru el.

Astfel, problemele sunt rezolvate foarte simplu: fiecare pentru sine și în niciun fel împreună.

Acest lucru este în contradicție cu coronavirusul, deoarece virusul în sine este global și ne afectează la nivel global. Ne aduce la o anumită ecuație generală, deoarece provine din natură. Și toată natura este absolut globală.

Rezultă că, dacă vom continua să ne comportăm așa cum o facem acum, nimic bun nu va ieși din virus. Nu vom putea să-l depășim pentru că este la un nivel deasupra noastră. Acționează la nivel global, asupra întregii umanități, nu-l putem neutraliza singuri. Acesta este un nivel de influență complet diferit: influența sa asupra noastră și influența noastră asupra lui.

Prin urmare, va trebui să-l combatem altfel: luptându-ne cu noi înșine, cu egoismul nostru și numai în măsura în care suntem gata să ne unim putem avea efect asupra virusului.

Virusul ne afectează prin lipsa unei conexiuni adecvate între noi.

Încă nu înțelegem acest lucru dar, în viitor, trebuie să ne dăm seama că nu ne lovește pe fiecare dintre noi, nici ca națiuni, nici ca grup de oameni, ci în faptul că nu suntem conectați. Acest lucru este complet nou pentru noi și, prin urmare, ne este dificil să lucrăm cu acesta.

Coronavirusul este conceput pentru a ne forța să ne reunim, astfel încât să începem să-i tratăm pe toți ca pe o singur și întreagă umanitate. Și, prin urmare, virusul în sine nu reprezintă o amenințare pentru umanitate, la fel ca orice altceva care se întâmplă în lume. Pur și simplu nu înțelegem unde ne conduce natura, dar în limbajul său, cu acțiunile sale, ne obligă să interacționăm corect între noi.

În prezent, virusul ne obligă să ne despărțim, să ne îndepărtăm unul de celălalt, dar acest lucru este la nivel fizic. Cu toate acestea, dacă începem să ne apropiem unul de celălalt pe plan intern, prin sprijinul și garanția reciprocă, prin sentimentul că suntem o singură umanitate, atunci vom simți cum putem depăși toate efectele negative care apar în noi de la acest virus.

Ele apar nu pentru că virusul se răspândește mai departe, ci pentru că acționează asupra noastră ca asupra unei singure entități iar noi suntem împărțiți în părți separate și în personalități individuale.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 19/04/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: