Ce câștigăm din Înțelepciunea Cabalei?

Întrebare: Ca persoană obișnuită, aș dori să înțeleg: ce câștig prin studierea înțelepciunii Cabalei?

Răspuns: Trăind în această lume muritoare, vei exista un anumit număr de ani și apoi o abandonezi, lăsând practic nimic altceva decât niște gunoi, la fel ca fiecare dintre noi în această viață pământească. Cabala ne învață că în această viață, în această lume, în timpul nostru, poți atinge lumea spirituală, ca și cum ai fi deja deasupra lumii noastre, absolut fără a o părăsi, fără a muri.

Pur și simplu neutralizați egoismul care vă înfățișează această lume și începeți să vedeți lumea forțelor și a proprietăților numită „lumea spirituală”. Când o dezvăluiți, puteți exista în ea chiar și astăzi, controlați lumea noastră corporală de acolo și trăiți în cele două lumi simultan.

În acest caz, moartea trupului nu va fi ceva tragic, neașteptat sau special pentru tine, pentru că deși trăiești în această lume, ești în contact cu partea ta eternă, cu sufletul. Și atunci te vei ridica în înțelegerea ta, în revelația sufletului din ce în ce mai mult. Prin urmare, este de dorit să aderați cel puțin puțin, într-un fel, la partea voastră eternă.

Din „Fundamentele Cabalei” KabTV, 26/01/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: