Ce determina nivelul unui suflet?

Întrebare: În ceea ce priveşte dezvoltarea unui suflet, este o dezvoltare a dorinţei de a primi Lumina Creatorului?

Răspuns: Da. Creatorul doar dăruieşte. Noi putem doar să primim. Prin primirea de dragul dăruirii, schimbăm primirea în dăruire. De aceea, o calitate a primirii cu intenţia de dăruire se numeşte un “suflet”.

Întrebare: Ce determina nivelul unui suflet?

Răspuns: Există cinci lumi spirituale – Assiya, Yetzira, Beria, Atzilut şi Adam Kadmon – după care este lumea Infinitului. Fiecare are 25 de nivele de dobândire în ea, aşa că sunt 125 de nivele în total.

Ele vin din integrarea Luminii şi a dorinţei; aşadar, noi, pur şi simplu, menţionăm acest fapt.

Nivelul unui suflet este determinat de număr, adică de puterea dorinţei mele de la 0 la 125.

Puterea dorinţei este determinată de locul în care mă aflu. Dacă sunt capabil să pun intenţia corectă pe dorinţa mea, atunci Lumina Creatorului intră în ea şi toate cele trei componente – Lumina care mă umple, intenţia mea şi dorinţa mea – vor fi numite un “suflet”.

Întrebare: Ce tipuri de suflete sunt acolo, dacă se spune că sunt nivelurile mineral, vegetal şi animal?

Răspuns: Acestea sunt pur şi simplu nişte gradaţii care nu au nicio importanţă pentru noi. Nu ar trebui să te gândeşti că este suflet animal într-un animal, un suflet uman într-o persoană şi un suflet inanimat într-o rocă. Înseamnă că fiecare dorinţă conţine cinci componente: mineral, vegetativ, animat, vorbitor şi universal.

Pe baza acestui lucru, noi spunem că “Sufletul lui s-a aşezat într-un animal sau într-o plantă”. Acestea nu sunt nimic altceva decât niveluri ale dorinţei. La fel cum eu am o dorinţă de a consuma, să spunem, 100 de grame dintr-un lucru şi un kilogram din altul, tot aşa este și diferenţa dintre dorinţă la nivel animat şi la cel vorbitor. Acestea sunt, pur şi simplu, nişte nume simbolice, care nu au nicio conexiune cu lumea noastră.

Într-adevăr, totul este reglementat cu precizie, numit şi divizat cantitativ, conform nivelurilor de energii, de putere.

Din lecţia de Cabala în rusă 1/14/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed