Ce determina statutul grupului?

Intrebare: Anumite modele de comportament trebuie sa fie discutate in orice organizatie, ce lucruri sunt permise si lucrurile care nu sunt tolerate. Unele organizatii il denumesc statut. Din ce ar trebui sa fie compus statutul grupurilor de educare integrala? Care ar trebui sa fie esenta sa?

Raspuns: In primul rand ceea ce ne leaga in tabloul starii viitoare; este acel lucru spre care ne indreptam. Acest tablou trebuie sa fie bine promovat intregului grup si fiecaruia dintre noi la un asemenea nivel si intensitate astfel incat fiecare sa dezvolte dorinta  si puterea de a-l obtine. Constant trebuie sa ne gandim la sublimarea acestui scop astfel incat sa fie de mult mai multe ori important decat orice altceva care ar putea aparea in noi, orice scopuri si inclinatii egoiste.

O persoana trebuie sa primeasca suport constant de la grup si de la familia sa. Asta este esential. Cand cineva din familia persoanei este impotriva studiului sau, provoaca probleme enorme; observam ca adesea el da gres deoarece influenta familiei este enorma.

In vremurile noastre, intelegem ca o persoana este  singura in esenta. Natura a facut asta intentionat pentru a face mai usoara calatoria spre integrare.  O persoana nu  este supusa unei  familii, clan sau regulilor unei asezari; se pare ca suntem „ suspendati” iar asta faciliteaza integrarea ei.

Asa ca trebuie sa ne asiguram ca grupul este alaturi de persoana in fiecare ora a vietii sale, nu doar atunci cand este prezent fizic in el. Astazi, asta este usor de atins prin media si instrumentele de comunicare.

Mai mult de atat, fiecare persoanaa are un MP3. Ea isi poate inregistra si asculta lectiile, discutiile si cantecele. Cand ajunge acasa calculatorul ei are aceleasi informatii si chiar unele aditionale din lectii si de la intalnirile grupului. El trebuie sa lucreze cu asta si sa fie in contact constant cu grupul. Trebuie sa facem filme, clipuri video si asa mai departe. Toate astea constituie o cantitate enorma de informatii care trebuie sa treaca prin el si gradual sa ii spele asa numitul creier ( nu il poti numi altfel ), iar el de bunavoie sa fie de acord cu asta. Noi nu ascundem ceea ce facem:  Noi il reprogramam.

Referitor la statut, lucrurile principale sunt acelea care beneficiaza societatea. Cu toate acestea, acele lucruri care sunt necesare pentru existenta fiecaruia dintre noi vin primele. Cu alte cuvinte, hraneste „ bestia” si apoi fa ceea ce doresti cu tine insuti. Lucrurile de baza care determina viata noastra sunt hrana, adapostul, familia si sexul. Acestea sunt urmate de dorintelel sociale avere, faima, putere si cunoastere care sunt aditii  egoiste la necesitatile vietii.

Trebuie sa le transferam intr-o noua dimensiune: averea este satisfacerea deplina pe care o primesti in grup.  Faima si puterea sunt aprobarea universala pe care o primesti de la grup fiind in el; simti ca esti un element necesar in intregul sistem integral de care ei depind. Cunoasterea este cunoasterea naturala a intregii naturi, intregul proces pe care il experimentam.

Asa ca statutul trebuie  sa contina clar explicatia planului acestor valori interioare ale unei persoane, care sunt necesare pentru existenta ei, atat ca animal cat si ca element social. Intai ne asiguram ca o persoana nu se ingrijoreaza in legatura cu existenta ei corporala. Trebuie sa ii fie garantata la un nivel rezonabil.

Intrebare: O persoana trebuie sa traiasca in raport cu legile acestui statut, incepand cu prima zi, sau asta apare dupa cateva luni de indata ce este pregatita?

Raspuns: Asta apare dupa ceva timp, odata ce oamenii sunt pregatiti si capabili sa realizeze necesitatea acestui stil de existenta. Relatiile in grup trebuie intotdeauna sa fie amicale si vesele. Trebuie sa le arati celorlalti ca scopul este important pentru tine.

Intelegem ca fiecaruia dintre noi i se intampla sa  experimenteze caderi, urcari si stari diferite. Cu toate acestea, in acelasi timp, trebuie sa introducem numai influente pozitive in interiorul grupului. Influenta negativa va disparea de la sine sub influenta potentialului pozitiv pe care l-am acumulat in grup pana la punctul de dobandire a starii „ Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti.”

Dintr-o „ Discutie despre Educatia Integrala” Nr. 9  15/12/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: