Ce determină transformarea societății?

Întrebare: Cum a apărut societatea de consum? La urma urmei, dorința de a consuma a fost creată la oameni în mod artificial prin publicitate, mass-media etc.

În timp ce în trecut exploatatorii plăteau oamenii pentru a putea supraviețui, acum plătesc în mod intenționat mai mult pentru ca angajații să poată rătăci în mall-uri. Cu siguranță acest lucru a fost făcut intenționat.

Răspuns: Așa a fost folosit egoismul omului. Acum egoismul a luat alte forme. Oamenii s-au schimbat. Astăzi poți face metamorfoze oarecum diferite cu ei.

Observație: Dacă bogații acestei lumi au creat această societate de consum, atunci ei înșiși trebuie să o schimbe.

Comentariul meu: Acești capitaliști au dispărut. Și ei sunt deja diferiți.

Observație: Dar oamenii care au astăzi miliarde pot crea o nouă societate despre care vorbești dacă văd beneficii pentru ei înșiși.

Comentariul meu: Cred că nu va veni de la ei. Nu aștept nimic bun de la oamenii care își păstrează bogăția și puterea. Nu se pot schimba pentru că așa au fost creați.

Observație: Este dificil să înțelegem cum poate avea loc transformarea societății, dacă nu chiar prin pârghiile pe care le au autoritățile și bogații.

Comentariul meu: Vine din interior. Omul însuși se schimbă și schimbă societatea. Uită-te la noua generație, în ce fel diferă de cea anterioară. Va mai dura câțiva ani și toate acestea se vor schimba oricum.

Întrebare: Credeți că economia se schimbă deoarece nevoile interne ale unui om se schimbă?

Răspuns: Virusul ne va ajuta. Acesta va accelera acest proces.

Din KabTV „Era post-coronavirus”, 04.06.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed