Ce este „garantia mutuala”?

Garantia mutuala este o interconexiune intre noi in care eu trebuie sa-i consider pe ceilalti oameni ca pe membrii familiei mele. Este dificil de imaginat ca asa ceva este posibil, dar noi trebuie sa obtinem aceasta stare interioara in dezvoltarea noastra in care fiecare om din lume va simti intreaga lume ca fiind in interiorul lui.

Cum imi simt familia mea? Il simt pe fiecare membru al familiei in interiorul meu. Ei sunt impreuna cu mine un intreg. Simt ce trebuie sa le dau lor, de cine trebuie sa am grija si pe cine trebuie sa sustin. Am pe parintii mei in varsta, copiii, nepotii, gospodaria, cheltuielile, responsabilitatile, datorii, pe cineva bolnav, cineva are nevoie de ajutor, etc.

In functie de asta, cand tinem consiliul de familie, avem in vedere nevoile fiecarei persoane, facem o lista de prioritati si calculam cat de importante sunt aceste necesitati. Hotaram ce trebuie sa facem mai intai, ce facem dupa asta, si tot asa.

Daca actionam si fata de lume in acelasi mod, la fel ca intr-o familie, atunci fiecare din noi devine o parte armonioasa a acestei lumi. Aceasta este starea la care ne va duce natura, fie prin lovituri, fie prin intelegerea noastra.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: