Ce este acolo, dincolo de stele?

Întrebare: Te-ai gândit vreodată că te vei preocupa cu Înțelepciunea Cabala? Când ai început să te gândești la asta pentru prima data?

Răspuns: Eu cred că am știut că trebuie să descopăr acum ce sunt stelele, de când aveam 7-8 ani. Imensul cer întunecat m-a fascinat totdeauna. Ca și copil, obișnuiam să ies afară și să privesc cerul întunecat. Nu am înțeles unde sunt, ce eram, ce erau toate acestea, și de ce stelele strălucesc așa de misterios.

Pe acele timpuri, am crezut că are de a face cu astronomia. Am fost atrasă de ea, până am realizat că astronomia ține doar de calcule mecanice, așa că mi-am pierdut interesul.

Nu am știut atunci ce este Înțelepciunea Cabala, și nu mi-am imaginat că voi găsi soluția și semnificația vieții în ea. Dar, asta a fost întotdeauna dorință mea. Mai târziu, când am studiat Înțelepciunea Cabalq, am realizat că acesta era Reshimo (reminescența) care deja se exprimase în mine, nevoia interioară, dorință care nu e împlinită până la sfârșitul creației. Am știut că nu voi putea scăpa de asta.

Întrebare: Înțelepciunea Cabala este pentru toată lumea, sau doar pentru cei în care se descoperă Reshimo, și care întreabă „Ce este acolo, dincolo de stele?”

Răspuns: Eu cred că, mulțumită eforturilor noastre (ale mele și ale studenților mei), noi vom dezvălui Înțelepciunea Cabala tuturor, pentru că această înțelepciune este de fapt foarte aproape oamenilor.

Noi plutim în sensul curentului în barcă vieții noastre, care treptat, ne duce undeva. Înțelepciunea Cabala ne ajută să participăm în acest proces și să adăugăm eforturile noastre la evoluția naturală a dorinței noastre, pentru că dorința este singură materie care a fost creată.

În măsură în care cineva participă în evoluția dorinței, el începe să îi exploreze cauzele, originile, mersul vieții, scopul ei, și cum o poate influența, unde sunt limitele libertății lui de a alege. Ba mai mult, el ajunge la rădăcină lui, la punctul lui în acest proces, și ultima lui fază.

Putem descoperi singuri toate acestea, ceea ce înseamnă să ne ridicăm deasupra evoluției naturale, involuntare, a imensei noastre dorințe, deasupra materiei universului, ajungând la acest enorm mecanism.  Doar celor care simt nevoia și necesitatea să descopere și să atingă scopul existenței lor, li se permite să îl dezvăluie. Dar, dacă o persoană nu are această nevoie, tu nu vei putea să o forțezi să se preocupe cu asta, și nu este necesar să faci asta. Ea va pluti natural, împreună cu curentul, conform vitezei determinate de mecanismul general al universului.

  Din „Conversatii cu Michael Laitman”, KabTV, 1/06/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed