Ce este conștiința?

281.01Întrebare: Este posibil să separi concepte precum conștiința, mintea și intelectul? Sau sunt toate același concept?

Răspuns: Conștiința este posibilă numai atunci când simțim nu numai câmpul informațional, ci și sursa acestuia. În măsura în care simțim această sursă, îi formăm imaginile și aceasta se numește conștiința noastră.

Conștiința poate fi ridicată și poate fi obișnuită, inferioară, insuflată în noi din copilărie prin creștere, prin influența mediului etc. Și conștiința pe care o putem dezvolta în noi reprezintă percepții suplimentare resimțite nu numai în dorința noastră naturală de a primi, dar și în intenția dobândită de a dărui.

Și atunci vom începe să simțim câmpul informațional. Aproape tot ceea ce explorăm și tot ceea ce ne interesează să știm depinde de domeniu în care ne aflăm, deoarece formează întreaga imagine a lumii din noi. Imaginea mea și a lumii.

Te simt, simt lumea din jurul meu, tot ceea ce este. De unde vine asta?

Este clar că este în mine. Este clar că acum vorbesc practic cu mine ca și cum aș vorbi cu o oglindă. Dacă sunt interesat să știu ce este conștiința, atunci în primul rând trebuie să aflu cu cine am de-a face și ce este acest domeniu. Care sunt caracteristicile sale, cauzele sale fundamentale de influență asupra mea, ce vrea de la mine, de ce m-a creat cu o percepție limitată?

De ce trebuie să trec prin astfel de etape de dezvoltare pentru a simți mai mult? De ce există și sentimente în afară de conștiință? De ce, atunci când mă apropii sau mă îndepărtez de acest domeniu, apar în mine sentimente pozitive sau negative care, poate, interferează cu cercetarea mea?

Dacă legați cercetarea unui om de știință din domeniul chimiei sau fizicii de anumite sentimente – el iubește acest lucru, el nu iubește asta, acest lucru este plăcut pentru el, asta nu – atunci pot interfera cu el?

El trebuie să se ridice deasupra simțurilor pentru a examina obiectiv toate aceste fenomene.

Conștiința este modul în care mă percep sub influența câmpului înconjurător. Conștiința este o imagine a câmpului care mă influențează. Dorința, intenția și planurile sale sunt tot ceea ce încerc să obțin din ea, să aflu ce vrea natura de la mine.

Dacă în cele din urmă formalizează cumva toate acestea în mine, aș putea numi asta conștiința mea.

Întrebare: Unii cercetători vorbesc despre câmpul informațional ca bază, în timp ce alții vorbesc despre câmpul conștiinței. Dar dacă câmpul informațional există în mod obiectiv, atunci este imposibil să vorbim despre conștiință fără un obiect care percepe aceste informații?

Răspuns: Ca şi cabalist, trebuie să spun că nu există nimic obiectiv. Totul există doar în raport cu cel care percepe. Și ceea ce este în afara omului, nici nu putem spune. Nu avem nici instrumente, nici abilități pentru a ieși și a începe să percepem ceea ce este în afara noastră. Acest lucru nu ni se dă.

KabTV „Întâlnirile cu Cabala” 19/03/2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: