Ce este credința deasupra rațiunii?

Ce este credința mai presus de rațiune? De ce trebuie să ne anulăm mintea și sentimentele pentru a intra în Lumea Spirituală și, ce vom primi în schimb? Aceasta este o întrebare legitimă, deoarece o persoană începe să simtă că trebuie să se schimbe singură și să se transforme în altceva.

Dacă nu ne putem folosi mintea corporală și cu atât mai mult inima egoistă în Lumea Spirituală, ce ne mai rămâne? Cum putem construi un Kli pentru a simți Lumea Superioară, pentru a simți Creatorul, cum formăm o nouă minte și sentimente noi la un nivel superior?

Vedem cât de mult diferă unele de altele, chiar și în această lume, nivelurile de oameni, animale, plante și materia neînsuflețită. Fiecare nivel de dezvoltare este caracterizat de propria sa minte, sentimente, formă, comportament și libertate de mișcare. Cu cât o creatură este mai dezvoltată, cu atât mintea, sentimentele și capacitatea ei de a se conecta cu împrejurimile sunt mai mari. Și, când intrăm în Spiritualitate, intrăm într-un mediu nou, un câmp al Forțelor de dăruire, nu de primire.

Există patru tipuri de forțe de primire care sunt dezvăluite în lumea noastră. Există trei grade: mineral, vegetal și animal și, de asemenea, uman, care este o etapă de tranziție la nivelul următor, gradul mineral, vegetal și animal al Lumii Spirituale. Adam, omul Lumii Superioare, este deja o stare de adeziune cu Creatorul.

Reazultă că ne deplasăm dintr-o lume în alta și, pentru a realiza acest lucru, trebuie să părăsim mintea și sentimentele noastre anterioare. Nu înseamnă că rămânem fără minte și inimă – primim noi minți și sentimente, spirituale, care sunt construite pe Forțele de dăruire, pe Bina. Bina este o combinație a dorinței de a primi care vine de jos cu Lumina Superioară care vine de Sus. Împreună construiesc o nouă formă, numită Bina, care se află în mijlocul dintre Keter și Malhut.

În acest fel, formăm o nouă percepție numită credință (gradul de Bina) deasupra rațiunii, deasupra egoismului nostru, deasupra dorinței de a primi. Construim această nouă minte și aceste noi sentimente prin tot felul de forme de conexiune între noi. Și prin asta, ei „Au ajutat fiecare pe prietenul său”. Când părăsim egoismul unul față de celălalt, dezvăluim acest grad de credință, adică, acordându-i celuilalt rațiunea de mai sus, deasupra sentimentului egoist al „eului” nostru.

În cele din urmă, în această aspirație trebuie să-i simt pe toți, cu excepția mea. Parcă „eul” – meu nu există; ci există toți ceilalți, în afară de mine. Atunci voi simți în acești „alții” Forța Superioară, Creatorul.

Numai în conexiune, în Kli-ul unic, este revelată unica Forță Superioară. Această muncă începe cu acțiuni mecanice, aparent simple, cu comunicarea virtuală. Totuși, făcând acest lucru, ne exprimăm dorința de a ne ridica deasupra rațiunii și a sentimentelor noastre actuale și de a dobândi o minte și sentimente comune, astfel încât Creatorul să fie revelat în noi, așa cum este scris: „Locuiesc printre poporul propriu”, printre toți cei care se unesc într-o singură aspirație către El.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 2/09/20, „Munca în credință deasupra rațiunii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: