Ce este dăruirea în intenție?

608.02Când ai grijă de umanitate, nu numai că nu pierzi puterea, ci dimpotrivă, primești energie spirituală de la ea.

Pe tărâmul corporal se aplică o altă lege: acolo cu cât dăruiești mai mult altora, cu atât pierzi mai mult puterea. Iar pe tărâmul spiritual — cu cât dăruiești mai mult, cu atât simți mai multă putere și progres pentru că în spiritualitate totul depinde de intenţie, iar în corporalitate totul depinde de acțiune.

Dăruirea în intenție este atunci când vreau să dăruiesc gazdei și sunt plin de ceea ce vrea El să-mi dea. La urma urmei, întreaga sursă de energie este concentrată în Creator și primesc energie de la El în măsura în care vreau să-I dăruiesc. Se dovedește că făcând asta deschid un canal pentru a primi tot binele de la El și prin asta sunt împlinit.

Cel care dăruiește în spiritualitate, primește și nu pierde! Vreau să dăruiesc, dar nu am nimic de dat în afară de intenție și se dovedește că în practică primesc, pentru că prin aceasta deschid un canal către mine însumi.

Totul începe cu dorința mea de a dărui Gazdei și sunt gata să fac orice pentru asta: să primesc, să dau, să fac o restricție asupra tot ceea ce am și să țin cont doar de interesele Gazdei, să fim încorporaţi în El, pentru a vedea cum să-L împlinim. La fel ca o mamă care hrănește un bebeluș și își dorește ca el să ia cât mai mult lapte de la ea și asta o împlinește. Este o plăcere pentru ea să vadă cum mănâncă bebelușul, încât simte că primește și nu dăruieşte.

Vedem un astfel de exemplu chiar și în lumea corporală și aceeași relație ar trebui să existe între oameni și între om și Creator.

Din partea a 2-a a Lecţiei zilnice de Cabala 7/12/22, Scrierile lui Baal HaSulam, “Înţelesul concepției și al nașterii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: