Ce este gandul?

Intrebare: Ce este gandul?

Raspuns: Gandul este trezirea a ceea ce simt, ce motiv, scop, semnificatie si urmare au sentimentele mele. Gandul este ceea ce exista in interiorul dorintei, in senzatia din interiorul dorintei.  Un gand fara o dorinta este filosofie, lipsit de o baza. Este vorba de o materie si de forma pe care aceasta materie o ia. Exista o perceptie a formelor si a gandului ca asta este motivul pentru care materia se simte in felul asta.

Intrebare: Toti trebuie sa fim un om si o singura parere sau gand ?

Raspuns: Trebuie sa atingem starea in care toate dorintele devin mutuale, comune si intregi, deci nu va fi diferenta intre gandurile, dorintele si Luminile care trec prin noi ca o singura Lumina. In acelasi timp, fiecare va simti si viata separata, intocmai ca un organ in corp : inima nu functioneaza la fel ca si plamanii, dar impart viata impreuna in interiorul corpului, peste impresiile si senzatiile fiecarui organ in parte. Si aceasta viata in care toti traiesc se numeste Elokut (viata spirituala).

Fiecare organ are o viata separata, fiecare participa la functionarea generala a organismului-sistemului corpului si mai exista si viata in comun a intregului corp. Totul este interconectat, nici unul nu il anuleaza pe celalalt, nimic nu dispare, nici ura nici dragostea, asa cum nimic nu dispare in spiritualitate.

Din partea a 4a  Lectia zilnica de Cabala10/13/10, “Invatarea Cabalei si a esentei ei”

One Comment

  1. De unde se nasc gândurile?

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: