Ce este garantia mutuala?

Intrebare: Ce este garantia mutuala?

Raspuns: Garantie mutuala inseamna ca eu actionez dupa cum inteleg si simt relatioanrea mea cu ceilalti, interconexiunea si interdependenta cu ei in interiorul unui singur sistem, in care noi suntem ca organele in corp. Exista multe stadii ale apropierii dintre noi in interiorul acestui sistem, pana cand ajungem la stadiul in care incepem sa actionam ca celulele din corp, cand din ceea ce vine la mine, iau tot ceea ce imi este necesar pentru a ma realiza pe mine pentru beneficiul societatii.

Intelepciunea Cabalei spune ca sunt 125 de trepte ale conexiunii dintre noi inainte de a atinge sistemul perfect. De aceea, noi ne corectam pe noi insine, egoul nostru, si obtinem proprietatea de daruire si iubire fata de semenii care umplu acest sistem. Aceasta se numeste corectarea completa a omului, cand el sau ea devin integranti in interiorul naturii globale.

Astfel, construind el insusi legatura interioara cu toata natura si prin asta afectand toate nivelele de mai jos (mineral, vegetal si animal), omul obtine nivelul de complet inclus in natura. O putem numi Forta superioara sau Natura cu litere mari. Se intampla atunci cand omul se simte etern si perfect ca intreaga natura, cea care nu are inceput si sfarsit, timp si miscare sau spatiu. Perceptia lui asupra realitatii se schimba fiindca omul se percepe pe sine diferit. El descopera viziuni si perceptii la un nou nivel.

Garantia mutuala poate fi explicata prin exemplul interactiunii dintre toate partile naturii: dintre mineral si vegetal, vegetal si animal, cum se hranesc si se sustin unul pe altul. Sunt o multime de exemple de ajutor mutual in natura, cum albinele si pasarile care ajuta la reproducerea plantelor, cum toata natura este interconectata. Aceasta este o stiinta speciala si foarte interesanta. Este pur si simplu uimitor cum toate partile naturii depind, sunt interconectate si au nevoie una de alta.

Cel mai simplu mod de a explica garantia mutuala este prin exemplul dat de munca partilor componente ale corpului nostru. Cand nu ma simt bine si ma duc la doctor, acesta examineaza daca eu sunt in echilibru sau nu si care parte a corpului este in dezechilibru si nu lucreaza propice. Aceasta este numita „boala”. Daca o parte nu poate executa munca ei in raport cu toate celelalte parti, de exemplu rinichii care nu pot scoate toxinele, ficatul care nu poate curata sangele, sau plamanii care nu pot aduce oxigenul, atunci aceasta este „boala”. In functie de asta, noi verificam daca oamenii sunt sanatosi sau nu.

In acest fel noi trebuie sa verificam si societatea umana, daca este sanatoasa sau nu, in functie de cat de mult fiecare primeste sau da, in ce masura omul este conectat cu celelalte parti fiindca el trebuie sa faca in asa fel in cat sa fie in beneficiul celorlalti. Iar aceasta este misiunea fiecaruia din noi.

In concluzie, fiecare renunta la egoul sau care il conduce catre sine si se angajeaza cu tot talentul sau pentru binele celorlalti. Ce obtine din asta? Obtine perceptia unei realitati mai inalte, eterne si perfecte, se ridica pe sine la nivelul mult mai inalt decat nivelul sau curent de animal (de viu).

Din discutiile despre o noua carte din 7/11/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: