Ce Este „Grupul?”

Întrebare: În ce condiții putem considera că un grup există și că se îndreaptă spre scop?

Raspuns: Un grup care se îndreaptă către scop este compus din oameni pentru care există doar un singur scop. Ei știu ce este, l-au perceput, și il simt. Ei studiază împreună din surse cabalistice, ei se verifică în conformitate cu aceste surse, și lucreaza pentru conexiunea  punctelor lor din inima, ceea ce înseamnă că lucrul cel mai important pentru ei este conexiunea, ignorand toate celelalte atribute. În cazul în care o persoană tânjește după unitate, în scopul de a descoperi Creatorul, este suficient pentru mine ca el să fie prietenul meu, chiar dacă el poate fi o persoană neplăcută în orice alt aspect, acest lucru nu conteaza. Treptat înțelegem cu toții cum să ne adaptam la unul pe celalalt și cum să ne apropiem.

Un grup este o colecție de oameni care au inteles ca pentru a atinge Creatorul ei trebuie să lucreze asupra lor înșiși, să studieze, și să ducă un anumit stil de viață. Ei trebuie să se intalneasca pentru un scop și să fie atât de strâns legati încât aceasta va conduce în mod constant la conexiune și unitate.

În cazul în care închiriaza  un loc și se aduna acolo, aceasta nu înseamnă că ei sunt un grup încă, se întâlnesc fizic, citesc împreună, și apoi se duc pe drumul lor, asa ca sunt ei un grup? Potrivit înțelepciunii Cabalei  totul este determinat de trezirea interioară și nu de către limitele fizice.

Un grup se referă la dorința  punctelor din inima de a deveni un întreg. Numai atunci este numit „grup”. Deci mai trebuie să lucrezam foarte mult la acest lucru.

Dar când toți oamenii se indreapta împreună catre scop, înțelegând că numai prin faptul că se vor conecta mai presus de toate diferențele vor putea scoate la iveala atributele Creatorului și prin aceasta, depășind greutatile, vor deveni un grup.

Deci, se dovedește faptul că toate atributele noastre contrastante se afla in cadrul dorintelor egoiste. Este ca și cum toate dorintele egoiste, care sunt in opozitie fata de ale noastre, care sunt în contradictie unele fata de altele, sunt acum într-un singur sac. Ne vom limita dorințele, plasand un Masach (ecran) mai sus de aceste dorinte și ne concentram focusat catre Creator, catre echivalența și daruire.

Se dovedeste că dorințele noastre conectate, egoiste, sunt lăsate in urmă  în timp ce intentiile noastre de a ne conecta și dorul de Creator, de a semana și de a deveni egal cu El sunt deasupra lor. Acesta este modul în care este creat sufletul colectiv , Partzuf.

Sufletul este unul. Nu sunt mai multe suflete. Există doar un singur vas pentru toată lumea. Dacă cream vasul, vom descoperi brusc că a fost deja creat! Noi încercăm doar să-l descoperim și prin încercările noastre descoperim brusc că existăm deja în el. Acest lucru se datorează faptului că întreaga creatie exista deja atunci cand a avut loc zdruncinarea numai in ceea ce priveste constiinta noastra. Atunci când avem o dorință arzatoare de a avansa, urcăm mai sus față de sentimentul nostru actual.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: