Ce este Lumina?

Întrebare: Ce este Lumina despre care vorbește Cabala?

Răspuns: Lumina este un fenomen în care dorința de a primi resimte forța superioară, spiritualitatea, Creatorul, forța care conduce și guvernează dorința de a primi.

Lumina este singura forță care există cu adevărat. Altă forță este dorința de a primi. Nu există decât aceste două puteri. Cu alte cuvinte, o dorință de a primi este ceva care este ”blocat” în interior, în timp ce Lumina este deschisă și umple universul întreg.

În interiorul dorinței, există o mică scânteie de Lumină cu ajutorul căreia dorința se poate conecta cu Lumina exterioară, conducând astfel la acțiuni ale Luminii efectuate pe dorință. O aspirație a dorinței de a primi să fie similară cu Lumina îi permite să stabilească o conexiune la Lumină, declanșând astfel impactul Luminii asupra ei.

Întrebare: Deci, care este legătura între cărțile scrise de cabaliști și Lumină?

Răspuns: Toate cărțile cabalistice sunt povestiri ale influenței Luminii asupra dorinței. Nu este nimic altceva în afară de asta. Lumina este Creatorul, adică forța care guvernează totul. Dacă cineva dorește apropierea de Lumină, trebuie să învețe să construiască intențiile corecte deasupra dorințelor sale, pentru ca Lumina să coboare și să îi transmită proprietățile sale, făcându-l astfel asemănător Luminii. În acest caz, acțiunile lui devin similare Luminii, chiar dacă dorințele lui sunt opuse.

Întreaga înțelepciune Cabala este dezvăluirea Luminii pentru creație.

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala, 14.12.2014, Scrierile lui Baal HaSulam

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: