Ce este Lumina?

Întrebare: Ce este Lumina despre care vorbește Cabala?

Răspuns: Lumina este un fenomen în care dorința de a primi resimte forța superioară, spiritualitatea, Creatorul, forța care conduce și guvernează dorința de a primi.

Lumina este singura forță care există cu adevărat. Altă forță este dorința de a primi. Nu există decât aceste două puteri. Cu alte cuvinte, o dorință de a primi este ceva care este ”blocat” în interior, în timp ce Lumina este deschisă și umple universul întreg.

În interiorul dorinței, există o mică scânteie de Lumină cu ajutorul căreia dorința se poate conecta cu Lumina exterioară, conducând astfel la acțiuni ale Luminii efectuate pe dorință. O aspirație a dorinței de a primi să fie similară cu Lumina îi permite să stabilească o conexiune la Lumină, declanșând astfel impactul Luminii asupra ei.

Întrebare: Deci, care este legătura între cărțile scrise de cabaliști și Lumină?

Răspuns: Toate cărțile cabalistice sunt povestiri ale influenței Luminii asupra dorinței. Nu este nimic altceva în afară de asta. Lumina este Creatorul, adică forța care guvernează totul. Dacă cineva dorește apropierea de Lumină, trebuie să învețe să construiască intențiile corecte deasupra dorințelor sale, pentru ca Lumina să coboare și să îi transmită proprietățile sale, făcându-l astfel asemănător Luminii. În acest caz, acțiunile lui devin similare Luminii, chiar dacă dorințele lui sunt opuse.

Întreaga înțelepciune Cabala este dezvăluirea Luminii pentru creație.

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala, 14.12.2014, Scrierile lui Baal HaSulam

One Comment

  1. Lumina respectiv fotonul=cuanta de lumina este un relief electromagnetic care luneca hidrodinamic prin spatiul fizic materializat de oceanul eteric. Propulsia structurii dinamice a fotonului este produsa de forta electromagnetica, forta ce apare din interactiunea fiecarui curent transversal, cu campul magnetic produs de curentul din urma. Forta electromagnetica este un efect hidrodinamic de tip Magnus in eter. Se gaseste ca forta electromagnetica este la egalitate cu forta de inertie a fiecarei unde a fotonului. La fel puterea electromagnetica a fiecarei unde este egala cu puterea mecanica. Prin aceasta structura dinamica a fotonului, care este purtatoare de masa, impuls, energie cinetica, se comporta (se manifesta) ca o particula. In spatiul vid nu poate functiona mecanismul undelor, care cere transformarea succesiva a unei forme de energie in alta. Fiindca spatiul fizic materializat de oceanul eteric, nu are densitate, nu are inertie, nu are coeziune, nu are elasticitate. Situatia poate fi comparata cu cazul unui disc de pikup care fiind in rotatie pune in vibratie acul dozei, fara ca pe disc sa existe vre-o vibratie. La interactia luminii cu substanta, prin fenomenul inductiei electromagnetice, sarcinile electrice din sanul substantei sunt puse in vibratie si asta face sa apara ca lumina ar fi vibratie. Aceasta structura dinamica a fotonului, de tipul motorului electric liniar, explica simplu si dualismul unda corpuscul, si lipsa retroradiatiei si sinfazarea in timp a campului electric cu cel magnetic, si nasterea particulelor din fotoni si nasterea fotonilor din particule si este compatibila cu aspectele specifice undelor ca difractie, interferenta, polarizare s.a.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: