Ce este sexul?

294.4Întrebare: De ce este așa de ascuns sexul? Ce este sexul?

Răspuns: Sexul este o fuziune a două calități opuse care se conectează una cu cealaltă pentru a ajunge la nivelul următor.

Inițial sexul a fost conceput în natură ca o conexiune a creației cu Creatorul. Creația este un principiu feminin care vrea să primească împlinire de la principiul masculin, de la Creator. Iar atunci când Creatorul îi dă împlinire, această împlinire se dezvoltă în principiul feminin și generează următoarea lor etapă, reciprocă, de mijloc.

Scopul întregii creații este să ajungă la o astfel de combinație cu Creatorul. Acest act de copulare spirituală a creației unice cu Creatorul unic este descris în „Cântarea Cântărilor” de Regele Solomon.

Deoarece starea de fuziune a creației cu Creatorul este cea mai înaltă, ea oferă cea mai mare plăcere din lumea noastră. Prin urmare, se spune că iubirea și foamea conduc lumea ca două instincte de bază.

Foamea este de înțeles pentru noi; există și la nivel animal. Iar sexul la nivel animal există instinctiv în același mod ca și mâncarea. Animalul are nevoie de sex și o face conform programului în anumite perioade ale anului.

Dar omul nu face asta, pentru că tocmai în aceasta are liberul arbitru să vină și să se contopească cu Creatorul. Prin urmare, acest sentiment într-o persoană nu este dictat de natură, ci îi este dat în perfecțiune pentru ca el însuși să-l controleze.

Din moment ce suntem într-o stare egoistă, îl gestionăm complet greșit. Și dacă o persoană ajunge într-o stare spirituală, atunci dimpotrivă, începe să-și controleze corect impulsurile sexuale.

KabTV „Am primit un apel. Ce este sexul?” 27/02/11

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: