Ce este un pacat?

Un pacat este definit ca actiunea ta de a cere sau nu Creatorului, puterea de a te ridica deasupra senzatiilor de bine si rau. Prima data cand faci ceva, nu este un pacat! Poate nu ai reusit sa discerni intre bine si rau si atitudinea ta fata de El. Totusi, daca o faci si a doua oara, atunci se transforma in pacat. Si daca o repeti si a treia oara, cazi din gradul gradul tau; nu mai poti ramane acolo.

O data cu prima interactiune dintre placere si dorinta, a fost creata o dorinta pentru placere (un vas, Kli). La a doua interctiune dintre placere si dorinta, se primeste si senzatia de pacat, primire de dragul pde sine. Si daca cineva primeste placere in dorinta pentru a treia oara, insemna nu numai ca face un pacat, ci arata faptul ca perceptia pacatului nu a fost suficienta pentru a il respinge (a se abtine).

Asta poate fi exemplificat prin situatia in care sentinta data de un tribunal este mai mica decat dorinta condamnatului si, din aceasta cauza, el nu se va opri din furat in viitor. Si apoi, este luata decizia de a ma izola de lume, in inchisoare.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 14.09.10, Pregatire pentru primirea Torei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed