Ce fel de lume vom vedea prin filtrul intenţiei?

Întrebare: Cum pot pǎstra intenţia corectǎ?

Răspuns: Faceți eforturi în ceea ce priveşte grupul, studiul, prietenii și întreaga lume pentru a menține constantǎ intenția. Intenția voastră este ca un prizonier pe care trebuie să îl pǎziţi în mod constant, astfel el nu va fugi, sau ca un copil de care vǎ pasǎ permanet.

Este nevoie de eforturi mari. Dar dacǎ te uiţi la lume ca la un rezultat proiectat prin înţelegerea intenţiilor care merg şi care nu merg în contul spiritual, atunci nu mai existǎ nimic greu în lume.

Aceasta este ceea ce vine de la spiritualitate. Se pare că atât de multe lucruri au loc pe această planetă corporalǎ, atât de multe evenimente și atât de mulți oameni sunt activi pe ea, dar totul este doar pentru a face o persoană sǎ simtǎ disperara și confuzia acestei hǎituiri și să recunoască faptul că lumea este acţionatǎ de intenții și nu prin acțiuni fizice aparente.

Intenția este rezultatul dorit al unei acțiuni sau pentru care am efectuat o anumită acțiune. Dar dacă este vorba despre intenție, nu ne mai referim la o acțiune fizică simplǎ, dar luǎm în considerare calitatea acțiunii, direcția sa internă, care vizează și în a cărui favoare este. Intenția imediată vă leagă de calitatea acțiunilor.

Acțiunea poate fi doar o dorință. Eu pot sta acum liniștit pe canapea, cu o țigară și un pahar de bere, dar sǎ desfășoar o muncă interioarǎ foarte complicatǎ, prin dorul arzǎtor de a colecta toate gândurile mele și dorințele care acum merg în direcții diferite și graviteazǎ într-un cerc închis și să le concentrez în direcţia corectǎ.

Dacă vǎ uitaţi la o persoană printr-un astfel de filtru, veți vedea în ce stare este cu adevǎrat. Apoi, veți vedea că desfǎşoarǎ o muncǎ spiritualǎ. Dar dacǎ te uiţi la acțiunea în sine, modul în care stă pe canapea cu o țigară și o bere, ați putea crede că este doar un leneş care îşi pierde timpul în zadar.
Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 9/12/12, “Un discurs pentru completarea

Zohar-ului

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: