Ce ii lipseste barbatului pentru avansarea spirituala?

Intrebare: Cand incercam sa ne unim, punctele din inima ale femeilor se unesc intre ele, in timp ce punctele din inima ale barbatilor de asemenea se unesc intre ele, sau asta nu este important?

Raspuns: Toate sufletele se unesc impreuna pentru ca toti suntem un singur suflet. In articolul sau, Baal HaSulam explica ca exista un singur suflet in aceasta lume, care consta in parti feminine si parti masculine. Si ambele parti creaza intre ele conectarea care este garantul conceptului de viata.

In lumea noastra barbatul si femeia impreuna nasc continuitatea lor: fiii si fiicele. In lumea spirituala, prin conectarea noastra, incepe noul nostru grad care se mai numeste „fiu” sau „fiica”. Reiese ca Creatorul se afla intre noi, asa cum este spus: „Sotul, sotia si Shechina intre ei”. Ca rezultat, cei trei se unesc si devin un intreg – iar acesta este noul nostru grad.

Deci, femeile intalnesc exact aceleasi indatoriri ca si barbatii, chiar mai mult pentru ca femeia are un Hissaron (dorinta neimplinita). Ea obliga barbatul sa avanseze, sa plece de acasa si sa isi castige traiul, sa intretina familia, sa fie responsabil. La fel se intampla in spiritualitate.

De aceea, noi, barbatii, suntem foarte increzatori ca femeile vor lua asupra lor responsabilitatea pentru progresul nostru spiritual, sa fi mai active si sa ne „preseze” chiar mai mult. Asadar, fara dorinta femeii, barbatii nu se descurca.

De aceea femeile trebuie sa isi uneasca fortele si sa ceara  barbatilor sa se uneasca intre ei cu adevarat, ceea ce va aduce Lumina asupra dorintei feminine. Asadar noi trebuie sa lucram impreuna.

Din lectia 3 de la congresul WE! din 4/1/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed