Ce îndreaptă o persoană către scop?

527.03Comentariu: Trăim în era progresului tehnologic rapid. De exemplu, există camere care fac videoclipuri cu o atât de înaltă calitate încât pur și simplu ucide industria filmului. Oamenii o folosesc și nimeni nu poate întoarce ceasul înapoi. Acest lucru a perturbat serios întreaga industrie.

Răspunsul meu: Și ce? Toate aceste camere uriașe au dispărut, dar omul a rămas. Dacă vrea să ofere lumii ceva de înaltă calitate și există cerere pentru produsul său, o va face cu un dispozitiv mic în loc de o cameră de film mare.

Care este diferența? De ce toate aceste echipamente video voluminoase? De ce avem nevoie de asta? Aceasta este măiestrie?

Toți marii artiști erau săraci, înfometați și nu au avut niciodată multe culori, pictau pe pânze simple, modeste. Atunci arată cineva îndemânare! Și chiar era o abilitate!

Arta ar trebui să fie exprimată prin durere, suferință sau efort.

Întrebare: Da, am întâlnit artiști care erau săraci și își exprimau pânzele prin durere. Dar la scurt timp, avea să apară un patron care să-i sponsorizeze și devenea imposibil să scoți ceva de la ei. Când nu există durere, nu există avansare. Acesta este principiul cabalist?

Răspuns: Numai foamea! Numai foamea în sensul general al cuvântului, indiferent de ce, poate îndrepta o persoană către un scop. O persoană suferă, căutând încet o cale de ieșire; fără aceasta, nu o putem face.

Întrebare: Cum ar trebui exprimată o asemenea foame de învățare?

Răspuns: Studiul îmi va permite cu siguranță să ajung la calitatea dăruirii. Deși nu știu ce este, nu vreau, dar aud, văd și citesc că este o calitate generală a naturii. Trebuie să o cunosc treptat.

Cărţile cabaliste ne spun că în natură, pe lângă calitatea primirii există și calitatea dăruirii. Ce ar trebui să fac în privința asta? Cum găsesc a doua forță a naturii? Cu ajutorul ei voi putea să explorez natura, să înțeleg lumea în care trăiesc, să mă salvez pe mine și pe ceilalți de suferinţă și să găsesc ceea ce îmi doresc.

KabTV „Am primit un apel. Beneficiile postului” 5/7/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed