Ce înseamnă a învinge Creatorul ?

Întrebare: Ce înseamnă “Fii mei m-au învins” dacă noi, niciodată, nu vom urca mai sus de Creator?

Răspuns: “Fii mei m-au învins” înseamnă că ei au învins toate greutăţile, au  depăşit toate dificultăţile pe care Creatorul le-a trimis. În situaţia oaspetelui şi a gazdei, nu doar am învins Creatorul, dar L-am folosit. Victoria nu constă în înfrângerea şi tăcerea Lui, ci mai degrabă în folosirea Lui, primind de la El toată dragostea şi dăruirea pe care le stimulează în mine acum, în partea de sus a ruşinii pe care încep să o simt.

Mai întâi, am avut ruşinea că aş putea fi surprins ca şi cum aş fura ceva. Apoi, s-a dovedit că nu sunt un hoţ, ci că am luat un cadou care-mi aparţinea, pe care gazda mi l-a dat prin marea Sa iubire pentru mine. Aceasta provoacă, deja, două tipuri de senzaţii în mine: Bina şi Malchut.

Sentimentul de gazdă este începutul de Bina, fără asta fiinţa creată nu poate exista. Sentimentul de Malchut este ca atunci când vreau să primesc, dar, dacă simt dragostea gazdei şi ruşinea în interiorul Malchut, trebuie să calculez cum să ridic Bina deasupra Malchut.

Dar, dacă ridic Bina deasupra Malchut, nu voi mai simţi ruşinea şi a primi plăcerea este deja o coajă, deoarece Bina începe a servi Malchut. Pe de altă parte, dacă folosesc Malchut cu dorinţa sa de a se bucura împreună cu sentimentul ruşinii şi doresc să îndeplinesc dorinţa lui Bina, Malchut se ridică la Bina, aducând Aviut al său (grosimea) la Bina, forţa dorinţei sale. Prin urmare, Bina se dezvoltă şi se întăreşte. Cu ajutorul forţei care ajută Bina, nivelul lui Moise se dezvoltă, încerc să ating starea de Keter, adeziunea şi apoi încep să corectez Malchut.

Din prima parte a Cursului zilnic de Cabala, 11.09.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: