Ce înseamnă infidelitatea în lumea spirituală ?

Întrebare: Pentru o femeie în lumea spirituală, ce înseamnă “infidelitatea” în relația dintre un bărbat și o femeie ?

Răspuns: În lumea spirituală, conceptul de infidelitate nu există, deoarece operează în baza echivalenței caracteristicilor. Când două sisteme intră într-un atașament, fiecare dăruiește și primește, unul de la celălalt și creează un “contact” care este numit Zivug (cuplare). Sistemul este divizat și mutat de la unul la altul, în funcție de gradul diferențelor dintre aceste caracteristici. Cu mai multă echivalență între sisteme, mai puternică este conexiunea în care intră și vice versa.

În lumea spirituală nu există suflete care sunt permanent conectate reciproc.

Contactele dinte ele sunt foarte rapide; sufletul intră în contact și imediat se separă. Din nou stabilesc un contact și din nou se separă. Așadar contactele sunt reînnoite constant. Ne schimbăm tot timpul. Dacă în lumea aceasta sunt în fața ta în forma fizică, nu mă schimb prea mult, astfel încât nu este greu să fiu identificat ; în lumea spirituală, obțin noi forme la fiecare nivel și sunt complet diferit tot timpul și sunt numit chiar cu nume diferite. Nu este posibil nici măcar să identific între cine am fost ieri și cine sunt astăzi sau cine voi fi mâine ; acestea sunt exprimări complet diferite ale sufletului meu.

În fiecare zi o persoană este nouă. Dacă anterior a fost în nivelul de “Moise”, astăzi este în nivelul de “Avraam”, iar mâine în nivelul de “Noe” și așa mai departe. Dorințele se schimbă constant. Gradul de corectare al dorințelor se schimbă și constant ating schimbările pe parcurs. De fiecare data apare o nouă schimbare. Suntem atât de incluși unii în alții, încât nimic nu va mai rămâne din noi, până când vom deveni o singură masă uniformă.

Omul începe să simtă că aparent înoată fără încetare în interiorul eternității și integrității ! “Sinele” său se dizolvă, cu excepția unui punct, astfel încât să poată simți ceva din afară sa. Nu știu care este soarta acestui punct după completarea corectării, dar toate aceste sunt senzații și emoții care ne sunt externe “sinelui”. Este atât de minunat să ne dizolvam în ceva etern și perfect, ce ar putea fi mai bine ? Toate limitările din lumea noastră ar dispărea : timpul, mișcarea, spațiul, iar noi suntem în continuă mișcare și dezvoltare spirituală.

Din lecția de Cabala în limba rusă din 03.03.2016

 

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: