Ce înseamnă să-L obțin pe Creator

Întrebare: Cabaliștii spun că simțirea Creatorului nu este nimic mai mult decât simțirea conexiunii unul cu celălalt. Asta înseamnă că, Creatorul nu este revelat în mine, ci în conexiunea cu ceilalți oameni?

Răspuns: Este doar un instrument auxiliar de revelare a Creatorului. Adevărul este că, Creatorul este o Forță de dăruire, de împlinire și de dezvoltare. El acționează în afara Lui.

Pentru a-L simți, trebuie să dezvoltăm o forță adecvată, similară, care va dărui și va umple. În noi nu este nicio astfel de forță. Noi avem numai forța de a primi.

De aceea, cel mai important lucru pentru obținerea Creatorului este crearea în noi a forței de dăruire, ca adaos la forța de primire. În același timp, nu schimbăm nimic în noi, rămânem așa cum suntem, doar suplimentăm în noi alte forțe.

Dezvoltând forța de dăruire, începem să simțim totul în funcție de legea asemănării cu Creatorul. Ca urmare a aceste legi a asemănării, simțim ceea ce există în jurul nostru, în proprietățile noastre de primire, în același fel în care îl putem simți pe Creator în proprietățile de dăruire pe care le dezvoltăm.

Este posibil să formăm aceste proprietăți numai în anumite condiții de conexiune între noi, când ne adunăm împreună în grupuri și studiem Cabala, care ne explică cum putem fi interconectați. În această conexiune pe care începem să o construim există un sistem numit calitatea dăruirii. Numai el poate prinde proprietatea Creatorului și, în el, ca într-un nou organ al nostru de simț, începem să-L simțim pe Creator.

Din KabTv, „Esența Științei Cabala, Partea 4” 12/11/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed