Ce înseamnă subiectul unificării pentru noi

Intrebare: Vorbesti mereu de unificare, despre convergenta oamenilor si despre unitate. Se pare ca “Sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insati” (Leviticul 19:18) nu este doar o propozitie morala a religiilor, ci este o noua perceptie a realitatii. Pentru asta este necesar sa ne apropiem si nu doar sa ne iubim unii pe altii?

Raspuns: Nu trebuie sa ne apropiem si sa cooperam unii cu altii reciproc, conform principiului: toti pentru unu si unul pentru toti, pentru a ne fi bine. Nu. Trebuie sa ne distantam treptat de impresiile noastre despre lumea asta si sa intelegem in ce fel de sistem putem intra intre noi impreuna si cum constiinta colectiva, pe care putem sa o atingem in lumea noastra, este de fapt perfecta si ne duce la un alt nivel de percepere si senzatie.

In felul acesta atingem nivelul urmator al naturii in care nimeni nu exista si in care o omul poate doar urca, deoarece este in special in opozitie cu egoismul pe care poate sa il urce la nivelul urmator si incepe sa simta ca exista intr-o dimensiune perfecta si eterna.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 10.07.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: