Ce își amintește sufletul?

Întrebare: De nu-și amintește sufletul experiențele vieților anterioare?

Răspuns: Pentru că nu are nimic de a face cu viață fizică. Sufletul este ceea ce investim în alții, atunci când ne regăsim cu ei și simțim starea noastră veșnică prin ei, încă în această lume, în această viață, în acest corp.

Structură sufletului este compusă din zece Sfirot. Noi trebuie să știm cum să asamblăm și să dăm viață acestui sistem, astfel încât toate părțile sufletului se vor completă reciproc unele cu altele. De exemplu, dacă se adună zece oameni și doresc să creeze relații reciproce ca aceasta, se pot anula unii în alții, și fiecare dintre ei poate ieși din el însuși astfel încât să nu rămână câtuși de puțin egoist.

Când ies din mine și întru în cei nouă prieteni, iar ei la fel, se realizează între noi o rețea de conexiuni și începem să simțim că suntem integrați în ea. Acesta este sentimentul de trecere a barierei (Machsom). În interiorul meu sunt egoist, dar când mă includ în ei, sunt altruist, iar apoi dorința și intenția comună pe care o creăm între noi se numește suflet.

Rețeaua relațiilor noastre reciproce cu trăsătură de a dărui este numită “Vas al Sufletului” iar formă particulară a Luminii superioare care este revelata în ea, este numită Creatorul.

Din lecția de Cabala în limba rusă din 01.11.2015

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: