Ce lipseşte ca să facem o trecere

Cândva, în zilele când studiam cu Rabaş, grupul era într-o stare de inspiraţie specială şi l-am întrebat pe Rabaş: „Ce ne lipseşte ca să facem pătrunderea?” El a răspuns: „Lipseşte lovitura.”

A fost un an de când am investit eforturi mari în pregătirea sărbătorii de Sukot. Am construit o nouă suka (coliba) după regulile stricte pe care Rabaş a vrut să le păstrăm. A fost făcută toată de lemn, fără niciun singur cui de fier şi cu un acoperiş aşa de des că greu putea să pătrundă lumina prin el.

Am investit mult în ea, muncind împreună şi poate de aceea a fost creată această atmosferă caldă, specială. Rabaş a dat explicaţii speciale în lecţia lui, sau poate doar ni s-a părut nouă aşa pentru că am fost capabili să înţelegem mai mult. Atunci am întrebat: „Ce altceva lipseşte? În timpul săptămânii am fost împreună în suka în fiecare zi, învăţând şi vorbind. De ce nu se întâmplă?”

Atunci, el a spus că încă nu era de ajuns. Pentru a atinge conexiunea mai era necesară o lovitură. Aşa s-a întâmplat şi în timpul ieşirii din Egipt. Oamenii s-au adunat împreună şi atunci au scăpat. Nu este posibil să ieşi fără o conexiune. Tot aşa a fost şi atunci când poporul lui Israel ofta sub munca grea de construire a oraşelor Pitom şi Ramses, şi au plâns împreună la Creator simţind că nu vor reuşi.

Şi a fost la fel şi la trecerea Mării Roşii când au simţit că Faraonul o să-i prindă din urmă, iar în faţa lor Marea Roşie le bloca drumul. Şi când au stat la poalele Muntelui Sinai, dintr-o parte îi împingeau femeile (şi este scris că poporul a ieşit din Egipt mulţumită unor femei drepte care au împins pe bărbaţi), iar de partea cealaltă, Creatorul le-a pus o condiţie: ori vă uniţi, ori acesta va fi locul mormântului vostru.

Vedem că aceste condiţii care au fost dezvăluite aici nu sunt simple deloc. Sunt ca durerile naşterii. Numai dacă acceptăm aceste condiţii, atunci vom fi cu adevărat născuţi în noua lume.

Din partea întâi a Lecţiei zilnice de Cabala 10/14/ 2011 „Scrierile lui Rabaş”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: