Ce metode de luare a deciziilor folosești în viața ta?

Întrebare: Pentru luare deciziilor există metode diferite. Una dintre ele este folosirea forței obișnuinței. Este spus că pentru a lua o decizie, creierul nostru folosește o cantitate imensă de energie. Prin urmare, dacă de fiecare dată tu decizi unde să iei pranzaul și exact ce să mănânci, atunci este cel mai bine să obții un fel de obișnuință și gata. Și apoi tu te vei duce și vei lua ceea ce ai decis deja în avans.

Altă metodă este aplicarea algoritmilor: “dacă … atunci”. De exemplu, dacă subordonatul meu a întârziat două minute, atunci eu am să fac asta.

Este o metodă a cronometrării, când în trei minute trebuie să rezolv o problemă; metoda “brainstorming”, când opinia tuturor este ascultată sub anumite condiții și o anumită metodă a luării deciziei colective este aplicată ca votarea.

Ce metode de luare a deciziilor folosești în viața ta?

Răspuns: Eu prefer să arunc ideea în grup, ca ei să o discute până când iau o singură decizie comună. Și deși această decizie ar putea să nu coincidă cu decizia mea inițială, dar sunt de acord cu ea dacă nu contrazice opinia mea în totalitate.

Întrebare: Alegerea unei soluții depinde de influența a diferitor factori. Există evaluări personale de leader, există un mediu de luare a deciziei (adică grupul de oameni) și există anumite diferențe culturale, temporale sau informaționale.

Care crezi că este principalul principiu în luarea deciziei?

Răspuns: Cred că totul ar trebui să fie rezolvat într-o echipă unde este trasată sarcina. Scopul la care ar trebui să ajungă este trasat de leader. Și echipa este condusă de manager.

Sunt trei niveluri: leaderul, managerul, echipa. Toți trebuie să-și împlinească funcția lor. Leaderul dă o direcție clară pentru viitor. Managerul adună echipa și discută cu echipa cum vor determina calea de a rezolva problema stabilită de leader. Pentru asta, managerul conduce echipa să aleagă căi generale și particulare pentru soluție.

De pe KabTV “Abilitați de management” 6/11/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed