Ce ne poate stimula în munca spirituală?

514.02Este mai bine pentru o persoană angajată în Cabala să fie într-o stare în care simte că nu este suficient de conectată cu grupul. Atunci va avea cel puțin o înțelegere clară a ceea ce mai trebuie să facă. Este foarte important. Este mai bine să te simți mereu în urmă în munca spirituală, astfel încât să te stimuleze.

Imaginați-vă un grup de buni entuziaști care simt că rămân în urmă, dar trebuie să ajungă din urmă pe cineva prin orice mijloace. Ei sunt implicați într-o dezvoltare serioasă și sunt limitați în timp, dar au dorințe foarte mari. Acest lucru este foarte bun.

Comentariu: Dar o persoană poate cădea într-o disperare profundă din această cauză.

Răspunsul meu: Ei bine, lasă-l să cadă. Nu căuta trucuri, poate că ai putea face asta sau poate că ai putea face aia. Vorbim despre legile naturii. Te potrivești cu ele—da, nu te potrivești cu ele—nu.

Nu există nimic aici pe care să-l poți întoarce și să te poți strecura cumva: „Am reușit!” Vei reuși doar atunci când te vei schimba pe tine însuți în funcție de acest nivel. Atât! Nimic altceva.

Așadar, nu există loc pentru a căuta alte căi, „poate că există altceva”, cu excepția unor condiții clare pe care le analizăm în mod constant. Iar acestea sunt aceleași.

Toate acestea nu fac decât să îndepărteze o persoană, să-i dea o speranță că dintr-o dată va citi ceva, se va strecura cumva, va sări undeva și va apuca.

Există un grup și există o conexiune între prieteni. O faci—da, nu o faci—nu.

Din „Am primit un apel” de la KabTV. E mai bine să fii în urmă” 7/7/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed