Ce ne va vindeca de ură?

294.2Întrebare: Olesya întreabă: „De ce Creatorul amestecă [aduce animozitate] între națiuni? Aceasta este fapta Lui, nu-i așa?”

Răspuns: Fără îndoială, este a Lui. Creatorul ne pune în contradicție pentru a ne învăța să înțelegem ce natură urâtă a creat El în noi.

Vedeți, ce șmecherie a jucat Creatorul că ne-a făcut atât de jos și ne-o arată tot timpul pentru ca noi să urâm ceea ce El a creat în noi și să ne întoarcem la El. Uite cum se face! La El ne întoarcem și implorăm să ne corecteze, să ne facă opusul a ceea ce a făcut El.

Întrebare: „Fă-ne să iubim” este aceea cu care ar trebui să ne întoarcem către El?

Răspuns: Da! Asta vreau.

Întrebare: Și numai El poate face asta?

Răspuns: Numai Acela care ne-a făcut să ne urâm unii pe alții o poate face.

Întrebare: Deci totul se învârte în jurul Lui? Absolut totul! Și nu pot iubi pe altcineva decât prin El?

Răspuns: Desigur! Cu condiția să-l iubești pe Creator, în această măsură vei iubi pe altul. Și în niciun alt mod.

Întrebare: A existat vreo altă modalitate de a realiza acest scenariu din partea Lui? Este posibil să faci o creație imediat iubitoare? Imediat fericită?

Răspuns: Și ce s-ar întâmpla în acest caz? Atunci creația ar fi la nivelul unui animal (sau al unei plante), și ar îndeplini unele funcții. Dar nu ar simți ce face. Ar fi o mașină.

Întrebare: Și aici este nevoie să am dorința mea, aspirația mea?

Răspuns: Desigur. Altfel nu va fi nimic. Pentru că dacă nu există schimbare, creștere și evaluare a sinelui și a altora, nu va fi creație, nu va fi viață.

Comentariu: Se dovedește astfel: Creatorul a creat în mod deliberat egoismul în noi, îl dezvoltă, îl aduce în punctul în care ne urâm unii pe alții, intrăm în războaie, ciocniri și suntem gata să ne distrugem unul pe celălalt, astfel încât să ne oprim brusc la unele punct și suntem îngroziți de noi înșine.

Răspunsul meu: Am înțelege că mergem către o distrugere completă și că începem să ne tăiem unul pe celălalt și să ne consumăm de vii. De fapt! Și atunci apare în noi o revelație: Sunt eu cu adevărat un animal sălbatic atât de însetat de sânge?

De ce am un asemenea gând? Pentru că există un punct de nouă conștientizare. Nu se naște doar așa. Acest punct se numește nivelul „uman”, care se naște în mine. Și încep să simt: sunt ca un dinozaur care rupe totul și devorează totul și dintr-o dată mă opresc. Și aici începe să se dezvolte omul în mine.

Și arunc acest cadavru pe jumătate mâncat, mă așez pe un ciot după imaginea unui astfel de dinozaur și încep să mă gândesc: „Ce se întâmplă? Ce fac? Cine sunt? Cine îmi face asta?” etc.

Și atunci începe apelul în căutarea raţiunii: Cine mi-a făcut asta, cui să mă adresez? Și atunci începe căutarea Creatorului.

Întrebare: Deci, deja se îndreaptă către această căutare— Cine mi-a făcut toate astea? Acesta este cel mai important lucru? Sarcina noastră principală este să ajungem la această linie dreaptă? Din acest punct: Cine mi-a făcut asta și de ce este așa?

Răspuns: Cu siguranță.

Au fost mii de ani și milioane și chiar miliarde de ani când nimic din toate acestea nu s-a întâmplat. Când s-a dezvoltat exact așa cum se dezvoltă materia. Și când conștientizarea de sine apare în materie, atunci deja, în această materie, apare un punct, pe care apoi îl numim un punct din inimă. Și începe să caute cauza principală – Creatorul. Are un sentiment de dor: vreau să știu cine este tatăl meu. Sau nu tatăl, ci Creatorul. Acesta este începutul istoriei umanității și nu doar al vieții sălbatice.

Întrebare: Deci întreaga noastră istorie de o mie de ani de războaie, tragedii și suferințe duce doar la acest punct?

Răspuns: Sigur. Milioane și miliarde de ani și toate acestea nu înseamnă nimic. Totul duce doar la acest punct.

Întrebare: Dar astăzi se trezește într-o persoană?

Răspuns: Se trezește în mulți. Această perioadă este specială.

Comentariu: Da, dvs. și cu mine s-a întâmplat să trăim în acel moment.

Răspunsul meu: Da. Dar încă nu am terminat. Deci, vom trăi o vreme.

Întrebare: Speraţi că această perioadă a venit acum?

Răspuns:: Știu un singur lucru: nu vreau să întreb despre nimic. Vreau să încerc să fac ce pot. Asta e tot.

Întrebare: Și care este sarcina principală pe care v-aţi propus-o?

Răspuns: Să împingem cât mai mulți oameni, cât mai departe posibil de starea prezentă către scopul creației – la conexiunea tuturor.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 2/28/22

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed