Ce ofera Cabala unei persoane?

Întrebare: Pe ce se concentreaza Cabala si ce-i poate da unei persoane?

Răspuns: Când se termină copilăria, ochii unei persoane încep treptat să se deschidă şi ea se află într-o lume speciala. Este posibil să trăiască în ea, fără sa-i dea prea multa credinta; sa trăiasca pur şi simplu „ca toţi ceilalţi”, privindu-i pe alţii. Dar eventual, o persoană poate doreşte să înţeleagă un pic mai mult în viaţă. Totul depinde de nevoia interna a unei persoane, care-l impinge.

O persoană vrea să descopere realitatea din jurul ei: camera ei în timpul copilăriei sale, apoi curtea ei, oraşul, ţara, lumea, intreaga planeta, iar apoi ea merge mai departe în spaţiul cosmic. Dar în cele din urmă, incepe să înţeleaga că toate aceste încercări nu-i dau satisfacţie.

Astăzi, umanitatea a pierdut chiar şi interesul pentru explorarea spaţiului. Singurul lucru ramas   este utilizarea mercantila de operare a telefoanelor mobile prin intermediul sateliţilor sau pentru spionaj. Nu mai suntem inspirati de călătorii în spaţiu catre îndepărtatele galaxii. Dorinţa internă a omului s-a schimbat şi nu aspiră la departare, distantele cosmice , ci dimpotrivă,  aspira la aproape.

Deci, întrebarea este: unde a venit aceasta si pentru ce? Pentru prima dată în istoria omenirii, noi nu incercam pur si simplu sa facem „mai mult”, ci mai întâi vrem să înţelegem: De ce ar trebui să  facem? Aceasta este o întrebare despre radacina noastra: De unde vine totul?  Si unde ma duce ?

An după an, devine mai greu pentru oameni să vândă ceva nou, şi asta deoarece sunt deja saturati cu de toate. Aceasta nu înseamnă că ei nu au dorinte, ci că pur şi simplu nu le poti oferi ceea ce isi doresc! Acesta este motivul pentru care pleaca nemultumiti, deziluzionati, şi  încep sa ia medicamente pentru a uita de toate.

Ei au nevoie de un răspuns despre sensul vieţii, şi nu doar cum să aranjeze o bunastare, o existenţa confortabila  pentru ei înşişi care este plăcut pentru organismul animal.

Acest lucru poate fi văzut chiar şi în modă, prin cât de simpla şi libera a devenit. Acest lucru indică faptul că omul  a devenit liber de valorile materiale ca el nu-si mai vede sensul sau împlinirea în ele. El pur si simplu vrea sa se simta confortabil si sa nu simta lipsa de ceva material, fără a se concentra excesiv sa aiba grija de asta.

Acest lucru face toata diferenţa. Am nevoie de o maşină, o casă, şi o mie de lucruri diferite pentru a trăi confortabil. Dar ele nu sunt interesante pentru mine de la sine. Eu le vreau doar pentru a-mi oferi un confort , dar eu de fapt nu am nevoie de nimic. Ele fac mai uşoară viaţa mea, şi asta e minunat, dar toate acestea nu sunt un scop în sine. Vreau sa descopar altceva, ceva mai mare.

Asta în cazul în care o întrebare interioara apare despre esenţa sau sensul vieţii. O persoană nu mai poate găsi ajutor în dezvoltarea tehnologiei, ştiinţei, filozofiei, psihologiei sau; nimic nu va fi capabil să-i răspundă la această întrebare. Şi asta pentru că este o întrebare despre rădăcina lui: De unde vin eu ? Nu am un scop mai înalt în afară de această viaţă animata?

Am epuizat deja această viaţă, dar ce altceva pot să primesc? Inca o super-jucărie la modă sau un televizor? Poti visa la orice divertisment posibil, dar toate acestea vin de la un nivel de care nu mai esti interesat. Şi nu sunt de invinuit! În mine sunt trezite întrebări care aparţin unui alt nivel.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 1/24/11, „Esenţa Înţelepciunii Cabalei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: