Ce poate înlocui banii?

Întrebare: Ziarele spun că teroristul care a comis crima oribilă din Norvegia era dependent de jocuri pe calculator sângeroase şi documentare despre criminali în serie. De ce oamenii nu înţeleg un concept aşa de simplu, trivial, faptul că media modernă crează aceşti criminali şi că le introduce gânduri psihopate în creierele lor? Şi în definitiv asta este atât de clar….

Răspuns: Lumea este condusă de oameni care ştiu cum să câştige bani. Aceştia sunt cei ce conduc instanţele, sistemul de educaţie şi creştere, precum şi guvernul. Şi nu au de gând să “închidă prăvălia” o dată ce câştigă bani. Este profitabil pentru ei să creeze presa “galbenă” şi senzaţii care păcălesc oamenii, ca să scrie despre terorişti şi să tragă cu urechea la victimele teroriştilor pentru a face bani de pe urma lor. Totul este profitabil pentru ei ca să producă şi să vândă cât mai mult armament posibil pentru a menţine teatrele de război şi ostilităţile. Şi este profitabil pentru ei  să aibă “o ediţii speciale,” ştiri despre tragedii şi catastrofe.

Lor nu le pasă despre nimic. Fiecare vrea să câştige din ce e al lui. Cineva produce şi vinde arme, şi altul organizează supravegheri şi adună materiale în aşa fel încât să vândă tot felul de informaţii chiar dacă sunt şocante sau inacceptabile pentru folosirea publică.

În spatele tuturor acestor ciudăţenii se află profitul net al cuiva. Oamenii care primesc acest profit sunt în controlul mas-mediei, guvernului, comerţului, iar ca rezultat lumea noastră apare aşa cum este.

În definitiv, există o enormă parte a oamenilor care se gândesc exclusiv la bani. Nu simt nimic altceva. Problema aici nu este cinism deoarece un cinic realizează că este ceva mai măreţ aici, dar îl desconsideră. O persoană care face profit nu desconsideră nimic. Doar nu este conştientă de asta. Orizontul său de percepţie este foarte îngust, este în întregime acaparat de activitatea sa şi nimic altceva nu există pentru ea.

De aceea, aceşti oameni sunt foarte puternici. Aceasta deoarece, în esenţă au doar o singură dorinţă. Dacă au nevoie de cooperarea guvernului ca să scoată un profit, atunci se infiltrează în guvern. Dacă au nevoie de o armată, se infiltrează în armată. Dacă au nevoie de poliţie, sunt infiltraţi în poliţie. Dacă au nevoie ca ziarul central să scrie ce vor ei, atunci cumpără ziarul. În spatele scenei, totul le aparţine lor.

De aceea, este profitabil ca aceste persoane să aibă un mediu cu o sensibilitate la zi şi plăceri care sunt dictate acestuia. Aceşti oameni formează opinia publică, înclinând-o către cruzime, droguri, prostituţie, terorism şi tot aşa. Nu guvernul este slab în faţa lor, ci ei acţionează în comun.

Chestiunea în joc sunt banii, iar banii sunt puterea. Să vedem acum cât de slabi o să se dovedească a banii. Dar ce o să îi înlocuiască? Trebuie să fie o monedă, o valoare sau o măsură a contribuţiei umane şi a succesului. Ce le poţi da oamenilor în locul “banilor bruti” prin care să măsoare totul? Este echivalentul şi criteriul pentru orice efort.

Aşadar, vom avea nevoie de “bani spirituali” – măsura dăruirii, măsura apropierii de Creator. Aceasta este ceea ce vom folosi pentru a măsura contribuţia şi venitul, în timp ce toate lucrurile materiale vor fi reduse la simple necesităţi.

Pentru a face această tranziţie, lumea trebuie să se întoarcă cu susul în jos. Pentru cei ce conduc azi şi stau în fruntea societăţii cel mai important lucru este să producă bunuri pentru profit. Şi vor trebui să cadă din Olimpul lor, sau să se corecteze şi să accepte noua “monedă” ca plată.

Din partea a 5-a a  lecţiei zilnice de Cabala din 7/25/11, “Arvut

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: