Ce poate schimba un individ?

284.03Întrebare: De ce un individ îi simte mai mult pe ceilalți, în timp ce altul se simte doar pe sine?

Răspuns: Depinde de rădăcina sufletului. Aici nu putem face nimic, din moment ce a fost stabilit inițial.

Nu văd că omenirea se poate corecta singură. Pe zi ce trece alunecăm de pe vechiul cadru; este din ce în ce mai rău, iar acest lucru este considerat normal, chiar dacă acum câțiva ani ni se părea îngrozitor.

Dar dacă o persoană începe să se angajeze în perfecționarea sa cu ajutorul Cabalei, adică dacă invocă o anumită forță a naturii care l-a creat, atunci aceasta îl și schimbă.

Pe parcursul vieții ne putem limita cumva și ne putem teme de ceva, dar în principiu nu ne schimbăm. Iar Cabala își propune să dezvolte o persoană astfel încât aceasta să se simtă liberă în schimbările sale. Trebuie să aduci o persoană la o stare în care să-i dai libertate totală—fă ce vrei—dar în același timp să devină un element absolut util, perfect al societății.

Cabala are acest scop. Acesta este motivul pentru care există.

Pentru a aduce o persoană la iubirea față de aproapele său—toate problemele sunt rezolvate prin aceasta. Dacă îi tratează pe ceilalți ca pe sine însuși și, în același timp, se ridică la nivelul Creatorului, cea mai perfectă forță a naturii, atunci nu are nevoie de niciun judecător; el este propriul său judecător, propriul său paznic.

KabTV „Close-Up. Prezumția de nevinovăție” 3/10/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: