Ce pretind oamenii când protestează pe străzi

Intrebare:  In ultimele  saptamani am putut vedea,  in cateva tari, cum oamenii au iesit  in strada sa demonstreze impotriva guvernelor lor, ca si cum ei ar fi aratat prin protest inabilitatea lor de a lua parte in guvernarea tarii. Cum le putem aduce la cunostinta ideile Kabalistice despre unitate, astfel incat sa simta ca aceasta unire le poate oferi o solutie?

Raspuns: Este o intrebare foarte importanta care devine, incet, incet,  tot mai vitala in zilele noastre. Este o intrebare despre unitatea pe care  oamenii, in mod esential, o cer. Cu alte cuvinte, o persoana cere:

Cum pot eu  o persoana normala, care supravietuieste cu 2 $ pe zi (asa cum se intrampla cu majoritatea populatiei Egiptului) sa decid ceva in aceasta viata?

Ei nu pot sa paraseasca strazile renuntand la protest si sa plece acasa pentru ca astfel  ar trebui sa se intoarca la aceea viata extrem de impovaratoare care este “ evaluata la 2 $ pe zi “ Dar faptul ca protesteaza le da un sentiment ca detin controlul  asupra ceva, ca actioneaza. Ei simt  aceea putere  in mainile lor si nu in ale guvernului.

Aceasta cerere nu poate fi satisfacuta adaugand un dolar in plus pe zi pentru necesitatile  existentei lor. Este necesar sa se gandesca  ce anume sa li se dea acestor milioane de oameni, astfel incat ei sa simta ca au primit puterea de a conduce si de a face schimbari. Iar in ziua de astazi,  aceasta problema este cu adevarat universala,  globala care porneste sa implice masele de oameni din toata lumea.

Guvernele incep sa caluculeze: Ce ar trebui  sa faca? Liderii politici sunt dispusi sa renunte la pozitiile lor si sa accepte diverse schimbari, dar nu vor reusi sa isi satisfaca poporul. Urmeaza sa mai vedem numeroase demonstratii si revolte pana cand decizia finala va iesi la suprafata : Trebuie sa ne asiguram ca pana si ultimul om, cea mai simpla persoana, va simti  ca are controlul; ca are onoare, putere  si respect de sine.

Umanitatea s-a maturizat ! Oamenii ies  pe strazi si simt ca detin controlul.Cand ei simt asta, este imposibil sa-i potolesti chiar si cu bani, pentru ca un asemenea statut nu va fi indeajuns pentru ei. Ei vor continua sa se ridice, creand o situatie dificila, amenintatoare..Nu vad cum guvernele vor fi capabile sa ii controleze.

Chiar daca guvernul ar inlocui guvernantii acceptand  reprezentantii poporului, curand, vazand ca detin controlul, ei se vor instraina de popor. Din moment ce ei pun mainile pe putere si incep sa se bucure de situatia lor,in  top, o persoana  care traieste in cartierul sarac al orasului sau intr-un sat izolat va inceta    sa il mai vada ca pe un reprezentant al lui.

Putem vedea deja aceasta tendinta in dezvoltarea politica, in viitorul foarte apropiat.In final, nici o alta optiune nu va fi valabila.Umanitatea va veni la o situatie cand va trebui sa infrunte intrebarea: Ce putem face pentru a fi egali? Cu adevarat, doar cand fiecare se simte egal, o persoana poate simti ca el sau ea este capul guvernului, ca ia decizii si este important.

Nu inseamna  ca cineva trebuie sa aiba controlul direct asupra altora, dar persoana are nevoie sa simta aceasta in interiorul ei. Si este posibil sa se obtina doar prin unitatea oamenilor, spre care ne indreptam.

Sociologisti nu sunt inca familiarizati cu un asemenea fenomen, oferind foarte atent pronosticuri superficiale. Dar cred ca in acele tari unde acest proces deja a inceput, nu mai poate fi oprit.Un guvern ar trebui sa se teama de populatia care deja a gustat  abilitatea de a schimba ceva si de a prelua controlul. Pana cand fiecare nu se va simti egal cu ceilalti, ei nu vor gasi pacea. Si aceasta este directia spre care se indreapta lumea.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala 2/17/2011, “Introducere la Cartea, Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: