Ce s-a schimbat astazi?

Intrebare: De e a fost intelepciunea Cabalei ascunsa de oameni? Pentru a proteja pe cei care nu erau gata pentru ea inca ? Ce s-a schimbat astazi ? Ne-am pregatit mai mult si acum ne poate ajuta?

Raspuns: Oameni pot incepe sa foloseasca Cabala egoist, doar pentru a gasi placere prin intermediul ei, si acela este tipul Klipa (Coaja) folosirii necorespunzatoare. Pana cand dorinta omului se maturizeaza indeajuns pentru intelepciunea Cabalei, nu ar trebui sa se apropie pentru ca lipsa sa de maturitate va transforma Cabala intr-o activitate complet diferita.

Vedem cati oameni folosesc Cabala pentru a produce (si vinde) tot felul de credinte, religii si practici de meditatie. Astfel, daca dorinta omului a ajuns la maturitate pentru evolutia spirituala, il ghideaza spre campul colectiv de suflete care este umplut de Lumina, si se misca ca un electron in acest camp, ajungand la locul corect. In acest fel evoluam.

De aceea, in intreaga noastra istorie, trebuie sa asteptam pana cand dorinta oamenilor se va dezvolta suficient si va deveni posibil sa le revelam intelepciunea Cabalei.De acum depinde de fiecare individ sa se realizeze singur.

Cabala a fost ascunsa pana cand sufletele s-au maturizat sa o poata folosi. Dorinta omului nu a fost pregatita pentru ea deoarece nu era clar cu ce dorinta era asociata. In clipa in care dorinta a ajuns la maturitate, a devenit clar ca era asociata cu corectia in sine, intelepciunea Cabalei, sau masele care pur si simplu urmeaza Cabalistii. Totusi, pana cand sufletele s-au amestecat cu totul, a fost imposibil de spus asta.

Din partea a 4a a Lectiei zilnice de Cabala 2/20/2011, “Introducere la Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: