Ce să fac dacă nu sunt de acord cu această lume?

559Întrebare: Valentin scrie: „Am un sentiment ciudat că totul în jur este o minciună. Guvernul minte, managerii mint, mass-media minte. Nicăieri nu există adevăr în nimic. Și atunci cum poate trăi cineva? Pe cine putem crede? N-am mai simțit asta niciodată atât de puternic.”

Răspuns: Da, depinde de cât de mult te-ai dezvoltat și simți natura reală a lumii, și anume  egoismul se află la baza naturii lumii. Când o persoană începe să simtă asta, se pierde cu adevărat: „Unde mă pot duce?”

Sunt oameni care merg pe niște insule îndepărtate sau undeva într-un sat pentru a trăi în liniște singuri. Ei chiar se deconectează de lumea exterioară într-un fel. Și sunt alții care cred că, dacă acumulează avere, de exemplu, se vor proteja pe ei înșiși, viitorul și succesorii lor.

Întrebare: Deci, cum poate trăi cu acest sentiment că vede constant că este înșelat peste tot?

Răspuns: Aceasta este natura lumii, și apoi —Cabala.

Dacă nu este de acord cu natura lumii noastre, atunci el poate face un singur lucru, să meargă împotriva acestei naturi.

Întrebare: Ce întrebare ar trebui să aibă?

Răspuns: Ar trebui să pună o întrebare serioasă: este posibil ca lumea să fie aranjată prin minciuni sau nu?

Lumea este concepută astfel încât să o putem schimba. Prin urmare, în egoismul nostru, percepem lumea în acest fel. Dacă ne schimbăm pe noi înșine, lumea se va schimba.

Întrebare: Dacă are un sentiment atât de ascuțit că totul în jurul lui este o minciună, înseamnă oare că el trebuie să se schimbe??

Răspuns: Cu siguranță. Altfel el nu va schimba lumea. Ne gândim la schimbarea lumii tot timpul. Acesta este cel mai înalt egoism.

Comentariu: Aceasta înseamnă că mass-media nu poate fi distrusă, guvernul nu poate fi răsturnat, managerii nu pot fi înlocuiți.

Răspunsul meu: Nu face toate acestea. Trebuie să încercăm să arătăm lumii întregi că însăși natura  – mineral, vegetal, animal și mai ales omul  – este absolut egoistă. Și trebuie să corectăm această natură. Mai mult decât atât, se corectează de la nivel „uman”.

Întrebare: Prin urmare, mereu încep cu mine?

Răspuns: Începe de la tine și de la ceilalți, cu conexiunea dintre noi, cu conexiunea dintre oameni, și atunci natura se va schimba la toate nivelurile. Schimbarea va porni de sus în jos la lumea animală, vegetativă și nemișcată.

Întrebare: Dacă eu, o persoană obișnuită, încep de la conexiunea cu cei dragi, încep și încerc să o fac amabil – indiferent de situatie, indiferent de încăierare și așa mai departe – voi începe să schimb lumea?

Răspuns: Da, desigur!

Comentariu: Există  asemenea conducători în lumea de astăzi, pe care persoana își doreste să-i dea jos.

Răspunsul meu: Nu, nu este nevoie să dăm jos pe nimeni. Ar fi o mizerie și mai mare. Aceasta este o tehnică greșită. Este necesar să nu dăm jos. Este necesar să le arătăm cum ar trebui să se schimbe aceste lucruri.

„Pe ei” înseamnă că, în principiu, trebuie să explicăm esența sa lumii. Iar conducătorii sunt marionete. Inimile conducătorilor sunt în mâinile acestei naturi superioare. Și trebuie să înțelegem că este o explicație – doar o explicație – care îi poate determina pe oameni să își schimbe atitudinea față de ei înșiși, față de lume și față de ceilalți.

Întrebare: Și dacă cineva care vede o minciună solidă în jur începe să-și explice lui însuși și altora că aceasta este natura umană, că este necesar să se ridice deasupra ei, să lucreze cu ea și să treacă la conexiuni bune, ce va vedea el în loc de această minciună?

Răspuns: Egoism uriaș. Și trebuie să vorbim despre asta. Unde este metoda de corectare a lumii? Este în corectarea unei persoane. Dar nu doar strigând și punând presiune asupra altora. Mai degrabă, metoda constă în a preda, a înnobila și a schimba o persoană.

Întrebare: Dacă încep să mă schimb, ce văd?

Răspuns: Dacă încep să mă schimb, încep să văd că de asta are nevoie lumea. Și lumea se va schimba în consecință odată cu asta. Voi vedea din ce în ce mai multă bunătate în această lume. Și în măsura în care am un asemenea impact asupra lumii, voi vedea cum se schimbă.

Astfel, prin atitudinea noastră față de lume, și nu numai din partea mea, vom aduce lumea într-o stare de echilibru corect..

De la KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 1/3/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: