Ce sa faci ca sa auzi

Intrebare: Inteleptii spun „O sa facem si o sa auzim!. Ce trebuie sa facem?

Raspuns: Trebuie sa fac un efort si sa am grija de fiecare pentru ca fiecare are grija de mine. Chiar egoist, cat de mult pot, trebuie sa ne conectam cu ceilalti. Aceasta trebuie sa fie conditia majora. „Doresti sa faci tot ce poti?” Nu stim ce fel de capacitati avem, dar o sa incercam sa facem. De fapt nu ni se cere sa facem ceva peste posibilitatile noastre.

Acest „voi face”care se asteapta de la noi este cu adevarat cel mai serios si dificil act pe care suntem in stare sa il facem. Cu toate ca, in realitate, nu suntem capabili sa facem aproape nimic. Totusi, acest eforturi sunt suficiente pentru a atrage asupra noastra Lumina ascunsa in sistem,  in noi. Daca facem tot posibilul pentru acest sistem cum un copil doreste sa devina adult, atunci este suficient sa trezim forta care rezida din sistemul corectat, forta numita „Lumina”. Ca rezultat, va actiona asupra noastra si ne va aduce mai aproape de starea de sistem corectat.

Aceasta este o forma primara de dezvoltare care exista de altfel si in lumea noastra, peste tot. Daca o persoana aspira catre ceva, atrage inspre el starea spre care tanjeste. Actioneaza asupra persoanei si o aseamana lui si dintr-o data devine mai inteligent, intelege si simte mai mult.

Este scris” Nu exista nimeni mai intelept decat cel care are experienta”, deoarece intelepciunea vine din experienta. Dar ce este atat de special la experienta? Persoana a incercat sa faca ceva: „o sa facem”. Ca si un copil, el a actionat conform aceleasi metode naturale de dezvoltare.

Din partea a 4a , Lectia  zilnica de Cabala  10/11/10, “Dragostea pentru Creator si dragostea pentru fiintele create”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed