Ce să faci când resentimentele sufocă?

49.01Întrebare: Mulți oameni ne scriu că trăiesc cu resentimente: „Nu le pot ierta părinților că ne-au distrus căsnicia”. „Am avut probleme, iar cel mai apropiat prieten al meu nu m-a ajutat. Nu-l voi ierta niciodată.” Profesorii sunt supărați față de elevii nerecunoscători, părinții sunt supărați față de copiii care i-au abandonat; există o mulțime de nemulțumiri și ofense.

Cum ar trebui să ne descurcăm cu resentimentele?

Răspuns: Sincer vorbind, voi spune că nu pot fi jignit de nimeni pentru că cunosc natura umană. Oricât de mult cunosc natura omului, înțeleg că nu am de cine să fiu jignit. Dacă vrei cu adevărat să fii jignit atunci, după cum este scris: „Du-te la meșterul care m-a făcut”.

Ăsta este adevarul. Cum poate o persoană să aibă gânduri, sentimente, calități și acțiuni? Nimic din el nu este al lui. El este complet învăluit în ceea ce natura îi face, adică Creatorul.

Întrebare: Aceasta este o stare înaltă. Să ne întoarcem la oamenii de pe acest pământ. Copiii nu își ajută părinții; practic i-au abandonat. Sunt unii care au trădat cu adevărat, au înșelat un prieten și așa mai departe. Există o mulțime de motive. Cum ar trebui să ne descurcăm cu resentimentele?

Răspuns: Cred că trebuie să ajungi la un asemenea grad de dezvoltare când realizezi că toți ceilalți oameni din jurul tău sunt marionete controlate de Creator pentru ca tu să te corectezi în mod corespunzător în raport cu acești oameni, să-i justifici și să le dorești binele.

Întrebare: Este posibil?

Răspuns: În general, da. Nu întotdeauna și nu imediat, dar…

Întrebare: Este o muncă îndelungată, dar ar trebui să fie în această direcție?

Răspuns: Da! Altfel calomniezi Creatorul. Și aceasta este o cu totul altă chestiune. Calculul este complet diferit. Cum îmbrățișați universul: ca și cum ar exista de la sine sau îl controlați? Dacă totul vine de sus, nu avem altă opțiune decât să fim absolut supuși, să fim de acord și să ne schimbăm pentru a fi asemănători cu această forță superioară.

Comentariu: Este frumos. Îmi voi asuma cu grijă că întreaga noastră lume este o lume de păcătoși. Cu toții suntem într-o stare constantă de ură și resentimente.

Răspunsul meu: Ca niște copii mici într-o cutie de nisip.

Întrebare: De ce ne jucăm așa?

Răspuns:: Ca să fim cu adevărat dezamăgiți. Nu este vorba despre motivul pentru care Creatorul ne-a creat așa, ci despre cât de proști suntem să nu ghicim de ce ne-a făcut așa. Există un răspuns în fața unui om și el nu vrea să-l vadă. Dar toate acestea sunt pentru a acumula, a pătrunde și a exploda.

Întrebare: Dacă există o astfel de direcție, și mergem încet în această direcție, în ce se va transforma lumea noastră?

Răspuns: Lumea noastră se va transforma din spitalul psihiatric de astăzi într-o lume în care oamenii sunt angajați în auto-examinare, auto-vindecare și auto-construire. În măsura aceasta, Creatorul va fi revelat în ei.

Întrebare: Și ce este „revelarea Creatorului în om”?

Răspuns: Calitatea dăruirii și a iubirii care ne ridică la un nivel complet diferit de a simți lumea.

Întrebare: Sunteţi sigur că există o singură cale, nu există alta?

Răspuns: Nu, nu poate exista altă cale.

Întrebare:: Nu există oameni care urăsc, există doar Creatorul este în fața mea?

Răspuns: Desigur!

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 11/29/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: