Ce să faci dacă soacra ta te hărțuiește până la moarte?

627.2Comentariu: Anya scrie: „Locuim cu părinții mei. Soțul meu a insistat pe asta pentru că voiam să economisim bani. Și acum nu mai pot suporta, sunt plină de ură pentru mama lui! Critică totul: cum gătesc, cum calc, cum îmi cresc copiii. Nu ne putem muta încă, iar soțul meu spune că trebuie să mai așteptăm cel puțin un an. Nu știu ce să fac! Nu pot trăi așa! Acum, m-am închis în camera mea și vă scriu. Înțeleg că acesta este ego-ul meu, că trebuie să mă adaptez cumva la ea, dar nu mă pot controla. Nu are și ea un ego? Unul mare!”

Răspunsul meu: Desigur. Dar ar trebui să te gândești la tine. Dacă te pui constant la pământ, vei ajunge în cele din urmă într-o stare în care ego-ul tău va scădea, și asta este bine.

Întrebare: Așadar, pacea va veni treptat?

Răspuns: S-ar putea să nu existe nici măcar pace, dar în ceea ce te privește, ar trebui să vezi că o astfel de stare poate fi foarte utilă.

Întrebare: Și când spui „pune-te la pământ”, asta înseamnă să fii de acord?

Răspuns: Să fii de acord, să te distanțezi cât mai mult posibil și să nu intri în conflicte.

Întrebare: Adică, mama lui îi spune: „Calci, gătești și crești copiii atât de prost.” Credeți că această femeie, Anya, ar trebui cel puțin să tacă? Și aceasta va fi o înaintare pentru ea?

Răspuns: Da.

Întrebare: Așadar, vedeți că acesta este un război fără sfârșit?

Răspuns: Nu se poate termina în niciun fel.

Întrebare: Credeți că Anya ar trebui să fie mai inteligentă aici?

Răspuns: Ar trebui să fie mai înțeleaptă.

Întrebare: Ar trebui să se închidă în camera ei? Este mai ușor să pleci și să nu asculți. Pur și simplu așa se închide în camera ei și rămâne acolo.

Răspuns: Dar aceasta nu este corecție. Corecția are loc numai prin contact.

Ea trebuie să-și spună că prin această decizie, când nu intră în conflict și se ține departe de el în toate modurile posibile, fără a-l provoca, își corectează treptat egoismul. În acest fel, își salvează familia.

Întrebare: Puteți, vă rog, să-i spuneți dacă se poate muta într-o stare în care, la un moment dat, să poată spune câteva cuvinte amabile mamei soțului ei? Se poate întâmpla acest lucru?

Răspuns: Numai atunci când va deveni convinsă că s-a corectat datorită mamei soțului ei. Și atunci o poate îmbrățișa și spune „mulțumesc”.

Întrebare: Acum ați introdus mai multe detalii: că datorită mamei soțului ei se poate corecta. Adică, ea are deja recunoștință chiar și pentru mama pe care acum o urăște?

Răspuns: Da.

Întrebare: Dar acești primi pași nu sunt ușor de făcut?

Răspuns: Acest lucru poate fi corectat numai dacă vede în mama soțului ei Creatorul care o ridică în acest fel.

Întrebare: Ați putea, vă rog, să descifrați Creatorul pentru noi? Ea vede că în spatele mamei este ceva care lucrează cu ea. Ar trebui să adăugăm aici „și îmi dorește bine”? Ar trebui să facem o astfel de asemănare sau nu?

Răspuns: Mama este condusă de Creator. Anya ar trebui să înțeleagă acest lucru.

Întrebare: Ar fi bine dacă Anya ar face pași mici în acest sens?

Răspuns: Dacă o face, atunci da.

Din KabTV’s “News with Dr. Michael Laitman” 7/31/23

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: