Ce sarbatorim de Paste

Intrebare: Cine sunt egiptenii si poporul Israelului in sensul spiritual?

Raspuns: Tora vorbeste despre o persoana ca despre un obiect care include in el intreaga lume. Totul se afla in persoana.

Egiptenii din noi reprezinta fortele egoiste; poporul Israelului sunt fortele altruiste sau forte care vor sa fie altruiste dar se afla sub comanda egiptenilor (egoismul). Faraonul reprezinta intregul ego in care ne aflam.

Creatorul este forta superioara care controleaza Faraonul, pe Moise si pe toti ceilalti. Vointa Lui este sa aduca intreaga creatie la echivalarea de forma cu El, la altruism. Dar asta cere recunoasterea ego-ului ca pe un rau si iesirea din el.

Moise este o forta care reprezinta o parte din Creator care exista in interiorul unei persoane si care o atrage spre revelarea si dobandirea calitatilor spirituale superioare. Intre aceste forte apar interactionari cand o persoana simte in interioarul sau care dintre dorintele sale sunt egoiste, care sunt altruiste, care dintre ele necesita o conexiune cu Creatorul si care se agata de Faraon.

Lui ii pare ca deja lucreaza spre binele daruirii si iubirii pentru ceilalti, ca este deasupra dorintelor egoiste, dar continua sa le descopere in sine. In final, nu doar dispera dar este convins ca Faraonul il poseda 100%.

Insa, in acelasi timp, un punct special numit Moise care rezista Faraonului se ridica in interiorul lui. Incepe o lupta cu Faraonul si se condamna la cele zece plagi ale Egiptului care trebuie sa treaca de ego. In acest fel, o persoana incepe sa inteleaga ca poate sa scape de ego. Dar cum poate sa faca asta? Nu este clar inca.

Cu acest sentiment el intra intr-o noapte intunecata unde, pe de o parte, nu poate vedea si intelege cum se intampla mantuirea dar pe de alta parte si-o doreste cu ardoare. Aceasta noapte este numita noaptea iesirii din Egipt si o sarbatorim de Paste.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: