Ce schimbă scara valorilor?

565.01Comentariu: Scopul meu ca om este să descopăr un nivel complet diferit de existență, nu ceea ce văd astăzi. Trebuie să exist în corpul meu animal și să-l servesc, dar să o fac pentru a realiza ceva mai înalt.

O astfel de educație, în principiu, schimbă întreaga abordare a vieții. Adică viața mea devine doar un mijloc de a atinge un scop  mai înalt.

Răspunsul meu: Această abordare schimbă întreaga scară de valori. Dacă am un scop mai înalt și îl pot realiza astăzi, acum, imediat, atunci bineînțeles că atitudinea mea față de viață se schimbă, privesc totul ca pe un mijloc de a atinge acest scop.

Acum măsor ceea ce există în jurul meu doar în funcție de scop: ar trebui să mă preocup de ce este sau nu, am nevoie de asta, sau nu? Dacă ne-am trata viața în acest fel, am lua doar minimumul din ea.

Îmi iau cele mai necesare lucruri pentru mine și îmi direcționez toate celelalte resurse, puterea și aspirațiile mele numai pentru a-mi atinge scopul, deoarece pot atinge eternitatea și perfecțiunea astăzi.

În același timp, nu trebuie să mor fizic. Trebuie doar să dezvolt un organ senzorial suplimentar în mine pentru a ajunge la descoperirea lumii superioare, pe care o oferă Cabala.

KabTV “Prim-plan. Generaţie” 8/24/09

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: