Ce se află în spatele ultimei bucurii?

Intrebare: Cum pot coexista doua realitati si sa fie combinate, cea a lumii spirituale si cea a lumii noastre?

Raspuns: Omul poate vedea lumea spirituala prin lumea noastra. Lumea noastra este dieferita de lumea spirituala, din moment ce in lumea spirituala omul descopera din ce in ce mai multe conexiuni, motivele si rezultatele din lumea asta. In plus, omul incepe sa vada si sa simta acest sistem, sufletul din el, vasele aditionale, dorintele, gandurile si asa mai departe.

Cum se raporteaza un copil mic la aceasta lume? Traieste in ea ca si noi, dar nu acorda atentie la toate detaliile pe care noi le observam, pentru ca suntem constienti de ele si intelegem ceea ce inseamna si cum ne afecteaza, in timp ce sufletul unui copil este atras doar de o mica jucarie, asta fiind totul. Acest exemplu ilustreaza lipsa de dezvoltare spirituala. Cand ne dezvoltam, vom vedea o lume intreaga in jurul nostru. Nu trebuie sa mergem nicaieri. Trebuie sa vedem doar legaturile reciproce prin lumea asta si apoi vom revela lumea superioara.

Intrebare: Sa presupunem ca toata lumea atinge placerea suprema, varful dezvoltarii lor si sa presupunem ca toata lumea se conecteaza cu Creatorul si Ii aduce Lui multumire, ce urmeaza dupa?

Raspuns: Cand omul reveleaza lumea superioara, intra gradual intr-un sistem in care nu exista “ce urmeaza dupa”. Nu exista spatiu, timp, axe, miscare, ci doar o crescanda si mareata realizare a unui anumit nivel care este numit “Corectarea Completa” (Gmar Tikun), sfarsitul corectarii sistemului, realizarea Creatorului si nu stim ce se intampla dupa aceea. Acum, trebuie sa atingem acest nivel. Apoi vom atinge starea urmatoare, pe care o vom realiza in spiritualitate. Cand intram in lumea spirituala, vom urca cele 125 de trepte ale scarii spirituale pana la corectarea noastra completa, iar cand ne vom corecta complet, conceptul de timp, miscare si spatiu, bine si rau, etc. vor disparea; totul va fi bunatatea absoluta, Lumina absoluta si vom intra in lumea urmatoare. Acum nu stim nimic despre ea si nu putem sa o descriem in nici un fel. Putem sa vorbim de lumea urmatoare doar dupa ce ne corectam complet noi insine.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 19.06.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed