Ce se întâmplă cu sufletul după moarte?

Întrebare: Ce se întâmplă cu o persoană după ce el sau ea moare?Ce  se întâmplă cu sufletul lor?

Răspuns: Cei care sunt capabili să perceapă sufletul lor trăiesc în el, pentru că nu el are legătură cu moartea trupului. Iar pentru cei care nu au atins sufletul, rămâne doar un Reshimot (din ebraica „roshem” – un record), care este o bucată de informații similare cu ADN-ul, un anumit cod, care include tot ceea ce o persoană a constatat vreodată.

Când corpul moare, această parte informațională (Reshimot) trebuie să se conecteze cu un nou organism în această lume și să înceapă din nou. Fiecare persoană are un Reshimot, care este particula din care vom dezvolta în cele din urmă un suflet.

Comentariu: Ați spus că persoanele care au un suflet sunt doar cei care îl construiesc.

Răspuns: Da, este adevărat. Ei construiesc din dorințele lor egoiste, care se bazează  pe Reshimot, unele particule de informații care funcționează în interiorul dorinței forțând oamenii să construiască un suflet.

Întrebare: Ce trebuie? Ce lipsește? Ce ar trebui să construiască?

Răspuns: Voința noastră egoistă de a primi este tot ce avem. Dar poate fi cazul în care brusc apare o dorință specială în noi. Aceasta este dorinţa de a percepe sufletul și ne dăm seama de ce trăim, care este scopul existenței noastre și sursa vieții. Aceasta înseamnă că un Reshimot, care scânteiază, trezeste in noi așa-numitul punct din inima.

În acest moment, vom începe să contemplăm la ceea ce ar trebui să facem în continuare, deoarece această aspirație pune presiune pe noi și nu ne lasă în pace. Apoi, ne spunem  dorința noastră egoistă și începem căutarea locului unde ne putem da seama de această scânteie. În cele din urmă, ajungem într-un loc în care se predă înțelepciunea autentică a Cabalei și în care primim o explicație a modului de a construi un suflet.

Crearea unui suflet înseamnă schimbarea voinţei de a primi de dragul nostru în pentru binele altora.

Din Programul israelian Radio 103FM, 5/10/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: