Ce se intimpla dupa corectia finala?

Intrebare: Care e scopul creatiei? Este acela de a deveni un Kli (vas) independent care primeste placere de la Creator? Sau e alt scop?

Raspuns: Scopul intregii corectari este unirea cu Creatorul intr-un singur sistem. Eu sunt Kli, El este Lumina, si impreuna ne unim. Deocamdata, acesta e scopul nostru: corectia finala.

In moemntul creatiei am fost uniti de forta Creatorului, apoi El a rupt unitatea pe care a creat-o pentru a ne da ocazia sa o refacem noi prin puterile noastre. De indata ce completam “mozaicul” cu ajutorul Lui, devenim ca El. Intelegem programul, scopul si pe Creator cu privire la creatia noastra: ce vrea El de la noi si care e atitudinea Lui fata de noi.

“Creator” (Boreh) inseamna “vino si vezi” (Bo-Reh). Eu vin si vad, dezvalui ce e El si cine e El. Acesta e capatul corectarii.

Ce se intampla dupa aceea? Nu stim. Kabalistii ne ofera indicii, dar e imposibil sa intelegem intrucit nu ne putem imagina corectarea finala. Ce inseamna sa fii precum Creatorul, la acelasi nivel, dincolo de timp, miscare, spatiu, si sa percepi realitatea infinita? Nu percep cealalta parte a realitatii pentru a specula despre asta.

Din momentul corectarii finale, vom fi pregatiti pentru ceva superior, vom fi un mecanism corectat. Pentru ce vom fi pregatiti? Nu se stie. Putina rabdare si vom afla cind ajungem acolo.

Din partea 1 a Lectiei zilnice de Cabala 10/8/10,, Shamati 161

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: