Ce trece de la viață la viață?

760.1Întrebare: Există cicluri ale sufletelor?

Răspuns: Da, ele există; trebuie doar să înțelegi ce sunt.

Oamenii de ştiinţă au susținut că au descoperit unde este sufletul uman și cât de mult cântărește. Sunt unii entuziaști care caută mereu așa ceva. Și eu mi-aș dori ca oamenii să-și găsească în cele din urmă sufletul, dar nu în acest fel, nu prin cântărire sau un fel de examinare medicală.

Ce este reîncarnarea? Pentru ce este? Cine se reîncarnează? Ce se transmite de la viață la viață prin moarte? Ce moare, ce rămâne, ce curge deasupra existențelor noastre? Dacă definim acest lucru, atunci nu vom fi confuzi.

Reîncarnarea în Cabala este înțeleasă ca reîncarnarea sufletelor, în timp ce umanitatea o percepe ca ceva care trece din viața noastră în viața următoare, adică o persoană , din când în când se naște din nou și din nou.

Este corect că s-a născut din nou. Dar este aceeași persoană? Ce a mai rămas din viața lui trecută? Ce trece prin stadiul morții, pe care nu o observăm în lumea noastră, într-o nouă existență, pe care o observăm din nou în viața noastră? Acest lucru trebuie determinat.

Există o colecție specială de informații, ceea ce se numește Reshimo, din cuvântul „Roshem” (înregistrare), care trece cu adevărat de la viață la viață. Prin urmare, în fiecare generație ne dezvoltăm și devenim mai egoiști, inteligenți și dibaci. Aceasta este dezvoltarea noastră, spre deosebire de animale.

Animalele se dezvoltă mult mai lent, iar oamenii se dezvoltă în mod constant, literal prin viețile lor. Un animal atinge apogeul dezvoltării în câteva săptămâni după naștere, la maximum câteva luni. Și după aceea, trăiește doar dezvoltându-se fizic, într-un mod animal.

O persoană se dezvoltă și în mod animal, adică crește în masă, și în același timp crește în intelect, în minte, în acumularea de informații, în stăpânirea comunicării cu această lume. Prin urmare, în comparație cu animalele, avem o cantitate imensă de informații suplimentare care se transmit din generație în generație.

Vedem cum următoarea generație se naște cu niște abilități pe care noi nu le avem pentru că își ia datele de informații din generația anterioară, din reîncarnarea anterioară și le transferă în următoarea.

Deoarece o persoană se desparte de trecut și se reîncarnează la următorul nivel al vieții, chiar și în același nivel egoist pământesc, fără nici un anexă spirituală, ea se comportă deja diferit, tratează lumea diferit și percepe această lume într-un mod complet diferit.

Priviți cum percep copiii noștri, și cu atât mai mult nepoții, computerele, telefoanele mobile, toate aceste noutăți. Este absolut firesc pentru ei! Ei sunt deja născuți cu această informație. Dar acesta nu este sufletul.

Aici nu diferim prea mult de o persoană obișnuită care nu se angajează intenționat în Cabala, dezvoltarea sufletului. Pur și simplu nu o are. Are așa-numitele gene informaționale care îl însoțesc pe tot parcursul vieții, se dezvoltă și trec de la viață la viață.

Forța sa vitală excită din nou corpul, se naște într-un nou înveliș și în el continuă să-și dezvolte datele informaționale (mintea și sentimentele pe care le definim drept egoism) până când într-una dintre reîncarnările materiale egoismul său se dezvoltă până la capăt, unde începe să se întrebe: „Pentru ce trăiesc?”

Adică, el întreabă deja nu numai în cadrul acestei lumi: „De ce exist? Cum pot să trăiesc mai bine?”, ci într-una mai mare: „Pentru ce trăiesc?” Pare că vrea să se ridice și să privească toată metamorfoza care i se întâmplă de sus în jos, parcă din afară.

Atunci apare nevoia de dezvoltare a sufletului. O astfel de persoană ajunge la știința Cabala; nu mai are unde să-și dezvolte sufletul. El începe să o dezvolte de la acea genă informațională inițială care întreabă despre sensul vieții, nu numai sensul existenței în această viață, ci deasupra ei, pentru a-i înțelege efectiv sensul.

O persoană nu se mai oprește la nicio metodă de meditație liniștitoare, ci vrea să dezvăluie în mod direct, în mod sensibil, lumea superioară în sine.

[295412]
Din KabTV “Prim-plan. Reîncarnare” 5/3/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed