Ce va calma inima femeii?

Întrebare: De ce o femeie nu este satisfăcută niciodată, de nimic? Ce ar trebui să facem ca o femeie să fie satisfăcută şi calmă?
Răspuns: O femeie din lumea noastră are foarte puţine resurse care pot fi împlinite.

Ea primeşte împlinire în principal de la soţul ei, de la familie, de la copiii ei, de la atenţia pe care o primeşte, dar nu este satisfăcută cu asta. Câteodată este satisfăcute cu soţul ei şi câteodată cu copiii. Atâta timp cât are grijă de ei, asta o poate împlini, dar a fi satisfăcută cu familia nu este doar o problemă de familie, pentru că mulţi factori externi influenţează familia. Aşadar o femeie din lumea noastră este mult mai susceptibilă decât un bărbat la senzaţii precum insuficienţă, lipsă şi anxietate. Asta se datorează lui Malhut, care simte întotdeauna o deficienţă.

Pare că nu este nimic mai simplu decât să îi asiguri unei femei satisfacţie – puţină atenţie de la soţul ei şi de la copiii, un sentiment al conexiunii corecte i-ar da satisfacţie, dar cu toate că are nevoie de aşa de puţin, este totuşi imposibil să o obţină.

Întrebare: De ce este imposibil să dăm femeii aceste sentiment?

Răspuns: Pentru că de fapt pe asta se bazează creaţia. Ego-ul nu poate fi împlinit în starea lui iniţială necorectată, iar femeia este întruchiparea acestei stări. Majoritatea celor care tânjesc după înţelepciunea Cabala sunt femei.

Ele au o mare nevoie pentru menirea vieţii. Cu toate că nu sunt la un nivel aşa de înalt ca al bărbaţilor, ele sunt cele care se simt de fapt nesatisfăcute de viaţă.

Rabaş obişnuia să spună că este suficient pentru un bărbat să urmărească un meci de fotbal, să vadă o femeie frumoasă, sa bea o bere într-un bar cu câţiva prieteni şi să simtă astfel că viaţa sa are succes.

Pe de altă parte, o femeie are nevoie de multe împliniri şi niciuna nu depinde de ea. Bărbatul are multe plăceri în viaţă. Totul a fost creat pentru el. Şi ce a fost creat pentru o femeie? Numai dependenţa ei faţă de toată lumea.

De aceea, ar trebui să le înţelegem natura lor.

Întrebare: Trebuie să le înţelegem şi să fim mai conştienţi de nevoile lor?

Răspuns: Problema este că asta nu va ajuta. Desigur, trebuie să uşurăm suferinţa femeilor din această lume cât mai mult posibil, înţelegând de unde vine, dar în cele din urmă femeia va putea să se calmeze numai dacă noi, Cabaliştii, obţinem prin unitatea dintre noi o stare în care ea va simţi Lumina care vine de la noi. Acesta este singurul lucru care o va împlini.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 09.06.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: