Ce va face oamenii mai buni?

Întrebare: Unele rețele sociale ajută oamenii să devină mai amabili. În acest timp tensionat, când pandemia se dezlănțuie, politicienii luptă pentru voturi, iar protestatarii cer justiție rasială, comunicarea umană devine tot mai importantă.

Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon au dezvoltat o metodă automatizată pentru a face comunicarea mai politicoasă. Oamenii de știință sunt siguri că politețea și comunicarea amabilă ne vor face bine. Acum au dezvoltat o metodă automatizată de comunicare.

Pot astfel de algoritmi să învețe cu adevărat o persoană un mod diferit de comunicare și o altă linie de gândire?

Răspuns: În principiu, pot, într-o foarte mică măsură. Depinde cât de serios ne vom raporta la un astfel de model de comunicare, cât de mult vom fi în măsură să respectăm toate aceste reguli: îmi pare rău, vă rog, vă mulțumesc – și tot timpul să insuflăm emoții pozitive unul în celălalt și așa mai departe.

Acest lucru poate înmuia societatea într-un fel. Dar într-o măsură foarte nesemnificativă, deoarece, prin aceasta, ne abatem de la scopul Creației.

Scopul Creației este de a aduce o persoană la conștientizarea naturii sale ca fiind rea. Prin urmare, trebuie să înțelegem că oricât de buni, albi și pufoși am fi în exterior, în afara noastră, înăuntru vom rămâne în continuare urâți, negri, întunecați și răi. Deci, nu ne va schimba din interior, dar ne va ajuta să înțelegem rapid cine suntem cu adevărat înăuntrul nostru. La fel ca atunci când aprinzi lumina dintr-o cameră, poți vedea mai bine cât de murdar este.

Întrebare: Oare toate mesajele amabile, orice bunătate și politețe ajută doar la dezvăluirea negativității care se ascunde în interior?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Ce se întâmplă cu o persoană în continuare?

Răspuns: Începem să simțim cine suntem în noi.

Întrebare: Este necesar să avem atât negativitate internă, cât și amabilitate externă, politețe externă, o atitudine pozitivă unul față de celălalt? Sau ar trebui să existe doar bunătate, îndurare, pozitivitate și comunicare armonioasă?

Răspuns: Trebuie să ne luptăm în permanență cu natura noastră egoistă lacomă și nu doar să manifestăm toate acestea în exterior într-o formă frumoasă în relația dintre ele, ca toate metodele – atât cele despre care vorbești, cât și altele.

Trebuie să înțelegem că nimic nu se află în ambalaje exterioare frumoase, în ambalaje, în bonboniere, ci în schimbarea noastră, a naturii noastre. Abia atunci putem realiza cu adevărat o stare în care umanitatea va deveni diferită. Va deveni diferită în sine – dăruitoare, iubitoare și înțelegătoare.

Întrebare: Ce ajutor aduce acest rău din om? De ce ne este dat?

Răspuns: Acest rău este necesar pentru a ne dezvălui natura noastră. Aceasta este firea noastră, aceasta este ceea ce suntem noi, nu ceva artificial, extern, străin. Așa este dezvăluită natura noastră.

Nu este ușor să i se dezvăluie unui om cât de rău este. Vorbește cu oamenii și vei vedea cum reacționează aceștia când le spui cine sunt. Te vor urî; te vor bate. Nu vor fi de acord cu tine. Cum poți să îi acuzi de ceva care se presupune că este greșit ?!

Omului nu-i place atunci când i se arată așa ceva. Răul trebuie să ni-l dezvăluim singuri – să și-l dezvăluie fiecare și să ne ajutăm toți, împreună, să ajungem la concluzia că suntem ca niște fiare cumplite și că nu avem altă opțiune decât să ne corectăm cât mai curând posibil; altfel, ne vom mânca de vii unii pe alții.

Observație: Ați avut pe tweeter ceva interesant care spunea că ura este cea care oferă cunoștințe despre cum să umpli dorința altei persoane. Prin urmare, baza vieții este iubirea de sine și egoismul, iar restul este condimentul ei.

Comentariul meu: Da. Deci, este scris: „Am creat înclinația rea și am făcut Tora ca mirodenie”.

Întrebare: De ce ura ajută la îndeplinirea dorinței altei persoane?

Răspuns: Pentru că se transformă în ură față de natura sa și, astfel, se schimbă în direcția opusă, spre iubirea față de o altă persoană. Rezultă că, descoperind ura din mine, o pot urî eu însumi și apoi pot iubi o altă persoană.

Întrebare: Putem spune că această ură, acest rău care se află într-o persoană, ar trebui tratat ca un partener de luptă care ne ajută să devenim mai buni?

Răspuns: Da. Aceasta se numește „ajutor prin împotrivirea Lui”.

Întrebare: Ce le-ați spune tuturor oamenilor care așteaptă cu adevărat atitudini amabile, căldură și armonie în comunicarea cu alții?

Răspuns: Nu așteptați. Nu vă așteptați la nimic bun de la nimeni. Înțelegeți doar că totul depinde de fiecare dintre voi. Schimbați-vă – și lumea se va schimba.

Din KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 20/07/20

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed