Ce va înlocui banii?

547.05Comentariu: Cineva vă scrie: „Cum ne putem schimba atitudinea unul față de celălalt dacă lumea întreagă se stoarce unul pe altul pentru bani? Poate că banii, cauza oricărui egoism, ar trebui eliminați?”

Răspunsul meu: Nu, în niciun caz! Banii sunt echivalența universală a eforturilor noastre. Nu doar eforturile noastre, ci eforturile noastre personale care arată cât de mult am reușit să folosim talentele speciale care ni s-au dat de sus.

Să presupunem că ești mai deștept decât mine, ai mai mult succes și eu reușesc mai puțin, sau ești și mai puternic și mai norocos în ceva. Cuiva i s-a întâmplat ceva întâmplător. Poate fi măsurat și prin bani. Prin urmare, a avea un echivalent universal este esențial. Este necesar să ne măsurăm eforturile.

Întrebare: După cum este scris în această scrisoare, de obicei cei care au mulți bani și-au câștigat averea necinstit. Este încă posibil să obţinem acest echivalent?

Răspuns: Imposibil! Banii sunt Kesef în ebraică, de la cuvântul „Kisuf—acoperire”. Când vă acoperiți corect eforturile, măsura acoperirii eforturilor dumneavoastră se numește Kesef. Aici implicăm eforturi spirituale și rezultate spirituale.

Întrebare: Deci, banii nu pot fi retrași din lume pentru că atunci nu ar exista echivalent?

Răspuns: Doar dacă vrem să-i înlocuim cu următorul echivalent cu care se pot schimba banii – cu relații.

Este atunci când înțelegem relațiile dintre noi și le împărtășim unul cu altul și cu Creatorul. Când Creatorul devine echivalentul nostru comun, atunci toate celelalte dimensiuni vor dispărea, cu excepția relațiilor reale, interioare dintre noi. Acesta se numește Masach (ecran) și Ohr Hozer (lumină reflectată).

Aceasta este ceea ce numim o monedă, „monedă sunătoare”, după cum se spune.

Întrebare: Și ce va însemna când vom spune: „Eu sunt bogat” sau „El este bogat”?

Răspuns: Va însemna că am puterea de a rezista egoismului meu și de a-i pune pe alții deasupra mea. Asta e tot. Aceasta este măsura apropierii noastre, unificării și măsura dăruirii noastre.

Întrebare: Aceasta este ceea ce numim bogăție?

Răspuns: Da. Bogăția înseamnă cât de mult din mine pot da altora.

Comentariu: Și asta este rădăcina, nu? Acolo a început totul și s-a degradat către simplu numerar?

Răspuns: De fapt, trebuie să coborâm până la fund și să vedem clar întregul adevăr al relațiilor noastre, abia atunci ele se vor schimba.

Întrebare: Deci, așa cum spuneți întotdeauna, trebuie să mergem până la capăt înainte de a putea urca?

Răspuns: Creatorul te va ridica! Trebuie să înțelegi și să ceri.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 4/28/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: