Ce visează un cabalist

564Întrebare: Ce visează un cabalist când doarme?

Răspuns: O pisică visează șoareci, Don Juan visează femei, un om flămând visează o pâine. Ce își dorește o persoană, ce o doare, de ce îi este frică sau la ce aspiră este ceea ce visează.

Ce visează un cabalist? Depinde cu ce te duci la culcare: fie cu probleme în grup, fie cu studenții, sau, dimpotrivă, cu o pregătire serioasă pentru următoarele evenimente. În conformitate cu aceasta, tot felul de gânduri se strecoară. De multă vreme nu mai am vise sub formă de imagini, ci sub formă de gânduri.

Cândva erau sub forma a tot felul de scene în care oamenii se certau, dezbăteau și empatizau în visele mele. Dar în ultimii 20 de ani sau mai mult, mă trezesc cu gânduri despre ceea ce gândeam în vis—gânduri te deranjează, nu scene vizuale. Nu știu de ce.

Cred că asta se datorează faptului că nu sunt atent la scenele vizuale în viață: nici la aparențe, nici la lume. Practic, nu mă interesează. Nu acord nicio importanță acestui aspect. Ce contează cum ești îmbrăcat, ce accesorii porți etc.? Îmi dau seama că toate acestea nu fac decât să ne stimuleze egoismul, să seduc cumva pe cineva sau să arăt cine sunt eu în comparație cu celălalt, pentru a-l pune la locul lui.

Întrebare: Rabash v-a povestit visele lui? El visa ceva?

Răspuns: Nu. Nici el nu cred că a făcut-o.

Cred că visele vizuale, sub formă de imagini, încetează să se mai producă în stadiile timpurii ale muncii unui cabalist asupra lui însuși. Totul dispare foarte repede pentru că te ridici deasupra acestui aparent teatru care se joacă aici și intri în lumea forțelor.

De exemplu, dacă există un fel de problemă pe ecranul calculatorului, cel care o remediază nu se uită la ecran, principalul lucru pentru el este să-l repare în interior. Ecranul este pentru el doar un indicator.

La fel face și cabalistul. El trece foarte repede de stadiul în care ecranul este chiar un indicator pentru el și intră direct în lumea forțelor. Acolo nu există imagini, incluzând visele.

Din „Am primit un apel. Ce visează un cabalist?” de la KabTV 10/12/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed